Omleta a la Cristi

razvan anton omleta oua smantana

Asa cum spuneam saptamana trecuta, am fost invitati la Cristi Dumitru in bucatarie. Initial era vorba de un mic dejun, dar ne-am trezit cam tarziu, deci a fost un fel de pranz. Cristi lucreaza cu aerograful si picteaza cam orice, de la tablouri, chitari, motociclete, pana la masini si picturi de mari dimensiuni. Tehnica este fascinanta iar rezultatele pe masura. Cateva lucrari de-ale lui puteti vedea intr-un album aici.

Initial ma gandeam ca vom face reteta prezentata de mine zilele trecute, dar pana la urma ne-am delectat cu o omleta facuta rapid de Cristi. Va dau mai jos modul de preparare pentru o portie sanatoasa.

La inceput, Cristi a incins putin unt intr-o tigaie si a pus la calit jumatate de ceapa mica, un sfert de ardei gras mare si 2 felii de bacon. Toate erau taiate cat mai mic.

razvan anton unt topit incins tigaie

razvan anton legume ceapa tocata ardei gras tocat

A pus peste ele in timp ce se caleau si putin piper macinat.

razvan anton ardei gras ceapa calita sunculita piper macinat

In timp ce tigaia era la foc mic, a spart intr-un bol 4 oua, la care a adaugat un praf de sare, un sfert de legatura de patrunjel si 2 linguri de smantanta.

razvan anton omleta oua patrunjel smantana sare

A batut bine cu o furculita aceste ingrediente.  Apoi a mai pus 2 – 3 linguri de sana si a mai amestecat putin (acest pas este optional).

razvan anton omleta oua unt patrunjel smantana

Peste legumele calite a turnat ouale si a pus deasupra cateva felii subtiri de rosie. Apoi tigaia acoperita a stat pe foc mic cam 10 minute pana cand omleta s-a umflat.

razvan anton omleta oua smantana patrunjel copt

Deoarece nu am avut o tigaie intinsa, cu diametrul mare, a trebuit la un moment dat sa intoarcem omleta. Cel mai simplu mod este sa puneti deasupra o alta tigaie un pic mai mare, deja incinsa, si apoi sa continuati prajeala in aceasta. Noi am folosit in schimb o farfurie intinsa si am continuat prajeala in aceiasi tigaie.

razvan anton intors omleta farfurie oua

A fost foarte buna si pe mine m-a pus pe picioare. Am servit omleta cu cateva bruschete pe care le-am facut eu, ca sa nu stau degeaba. Dar despre bruschete va povestesc alta data.

Am stabilit ca ne vom mai intalni in curand. Cristi are un „concept” pentru un sos de spaghete pe care am vrea sa il testam.

Voie buna!

razvan anton omleta oua rosii patrunjel smantana unt sare piper

razvan anton omleta bruschete


3 răspunsuri la “Omleta a la Cristi”

  1. F bine arata!
    Eu mai fac omlete de genul asta si pun in compozitia de ou si un pic de pesmet si iese asa ca o „placintica” sau ca o mini-pizza, depinde cum preferi :P…

    • Multumesc Florina,
      E foarte bine si asa. Poti sa incerci si cu faina in loc de pesmet dar ai grija sa nu faca cocoloase cand amesteci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *