• 5 oua
  • o lingura de unt
  • o lingura de smantana
  • patrunjel verde
  • sare, piper

Am studiat atent raspunsurile la chestionarul lansat acum ceva vreme pe pagina mea de facebook. Sunt multe concluzii de tras, dar astazi ma voi opri la un aspect: micul dejun. Observ ca multi din cei care mi-au scris nu manca nimic dimineata sau mesele de dimineata inseamna pentru majoritatea clasicul mezel. Recunosc ca eu servesc micul dejun doar in weekend, in restul zilelor prefer cateva minute de somn in plus. Totusi, vreau ca fiecare masa sa fie speciala, de aceea incerc de fiecare data sa gasesc ceva nou. Am vazut aceasta reteta intr-o emisiune a lui Gordon Ramsay.

Pentru doua persoane, puneti 4 – 5 oua intr-o oala cu fundul gros, impreuna cu o lingura sanatoasa de unt. Untul pus de la inceput va da o textura catifelata mancarii.  Puneti pe focul mic si amestecati incontinuu. Acesta este secretul acestei omlete  – nu va opriti din mestecat. Din cand in cand, luati oala de pe aragaz pentru a nu se incalzi prea tare, si amestecati in continuare.

razvan anton omleta oua gordon mic dejun

Cand omleta incepe sa se intareasca, dati cratita la o parte si adaugati o lingura de smantana. Smantana va ajuta la scaderea temperaturii din oala. Acum este timpul sa condimentati cu putina sare, piper proaspat macinat si cateva frunze de patrunjel. Mestecati in continuare, dar nu mai puneti oala pe foc – caldura acumulata in peretii ei va continua coacerea.

razvan anton omleta oua unt smantana sare piper gordon

Puneti omleta obtinuta pe felii de paine prajita si serviti. Asa ar trebui sa inceapa fiecare dimineata!

razvan anton omleta paine prajita

Desi este simpla, aceasta mancare are cateva “taine” pentru a reusi:

– untul trebuie pus de la inceput

– oala trebuie sa fie rece

– mestecati in continuu

– condimentati doar la sfarsit

Nu aveti cum sa ratati.

O zi minunata!

razvan anton omleta paine prajita oua papara mic dejun