Quiche Lorraine cu „de toate”

Razvan Anton - Quiche Lorraine by Monica

Acum o saptamana, intr-o sambata seara, am fost la o petrecere de casa noua. Acolo am mancat o tarta cu branza si praz extraordinara, facuta de Monica. Toata lumea a fost de acord ca aceasta reteta trebuie incercata din nou si facuta publica. Asa ca, dupa cateva zile ne-am prezentat din nou la Monica, de data aceasta cu aparatul de fotografiat, pentru a documenta „etapele de productie”.

De la inceput va spun ca mancarea asta nu este pentru cei care vor sa dea jos kilograme, ba din contra. Contine faina, unt, branza, smantana, oua, bacon. Poate doar bucatile de praz o mai salveaza. Dar in orice caz, nu cred ca a omorat pe nimeni o bucata de tarta, si din nou va recomand cumpatare. Desi este greu cu asa ceva in farfurie.

M-am interesat un pic mai mult despre acest fel de mancare si am aflat ca este originara din Lorraine fiind foarte populara in secolul XVI. In Nancy, Franta, este considerata o specialitate locala si este numita Feouse. Umpluturile variaza foarte tare – de la slanina de porc, sunca si branza, pana la scoici si dovleac, sau combinatii intre ele.

Dar destul cu istoria. Sa incepem cu ingredientele.

Razvan Anton - Tarta cu branza - Quiche Lorraine

Puneti intr-un bol 2 cani de faina, un pachet mare de unt si 2 oua.

Razvan Anton - Quiche Lorraine - faina, unt, oua, sare

Adaugati putina sare si amestecati cu o lingura sau furculita pana se omogenizeaza un pic, apoi cu mana pana se formeaza o coca destul de maleabila.

Razvan Anton - Quiche Lorraine - aluat

Razvan Anton - Quiche Lorraine - aluat

Ungeti apoi cu ulei o forma pentru copt si tapetati cu faina (nu trebuie sa fie neaparat rotunda forma, dar da mai bine in farfurie). Intindeti aluatul in aceasta tava, ridicand un pic marginile, si bagati la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute. Este bine sa il intepati inainte cu o furculita de cateva ori ca sa nu faca basici.

Razvan Anton - Quicke Lorraine tava

Razvan Anton - Quiche Lorraine - aluat in tava

Razvan Anton - aluat in tava

Cat timp aluatul sta la cuptor, aveti timp pentru urmatorii pasi.

Taiati cubulete sunca, bacon-ul, si branza.

Razvan Anton - ingrediente tarta cu branza

Apoi taiati prazul rondele si il caliti in 2 – 3 linguri de ulei. Nu va ingrijorati pentru diverse arome, deoarece prazul prin calire isi pierde gustul de ceapa, in schimb devine aromat si dulce.

Razvan Anton - praz prajit

Razvan Anton - praz calit

Omogenizati smantana si 3 oua impreuna cu o lingurita de piper. Adaugati apoi restul ingredientelor, amestecand in continuu.

Razvan Anton - oua cu smantana

Razvan Anton - ingrediente

Razvan Anton ingrediente

Turnati apoi aceasta compozitie penste aluatul din cuptor, nivelati si dati din nou la cuptor.

Razvan Anton - quiche lorraine

`Razvan Anton Quiche Lorraine

Dupa 25-30 de minute la foc mic, dati focul tare, pentru rumenire, inca 10 minute.

Cam asta este tot. Eu zic ca se face foarte usor. Cat despre ingrediente, cred ca v-ati dat seama ca puteti varia destul de mult.

Razvan Anton - Quicke Lorraine by Monica

Razvan Anton - Quiche Lorraine sau tarta cu branza

Razvan Anton - Quiche Lorraine

Sa fie bine!


11 răspunsuri la “Quiche Lorraine cu „de toate””

  1. Arata super bine…m-a distrat coincidenta, chiar ieri am facut o mancarica de praz cu masline ( de cativa ani buni nu mai bagasem in seama prazul si acum l-am redescoperit si in reteta ta) ;))

    • Prazul este uitat de multe ori desi este foarte versatil si se pot face atat de multe cu el. Studiez posibilitatea de a face un desert cu praz :). Sunt convins ca o sa fie ceva extraodinar!
      Multumesc pentru comentariu 🙂

  2. Hello, pe-asta o s-o incerc si eu sigur! E fantastic prazul in salata boeuf, merge foarte bine cu maioneza si deasemeni, in orezul cu multe legume, in loc de ceapa 🙂

  3. Buna,

    Tocmai am facut si eu un „Quiche Lorraine cu de toate”.

    Doar ca am incercat sa adaptez la regulile Montignac si in loc de 2 cani de faina am pus o cana de faina integrala de orz si o cana de tarate de grau.

    A iesit foarte foarte foarte bun!!! Doar ca aluatul nu s-a legat si se faramiteaza atat de tare ca pana in farfurie ajung cu „felia” bucati.

    Ai vre-o idee cum sa fac aluatul conform Montignac (jumate volum faina integrala + jumate volum tarate) care sa se lege?

    Mersi frumos de inspiratie!

    • Cred ca taratele constituie marea problema. Am incecat odata sa fac o paine cu tarate „dupa ureche” si nu a iesit nimic.

    • Nu cred sa fie cratita problema, dar s-ar putea sa fie nevoie de mai mult unt. Nu imi dau seama exact cum lucreaza fainurile astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *