Va spuneam saptamana trecuta despre un eveniment prin care incercam sa strangem fonduri ce vor fi donate fundatiei Light into Europe. Ei bine, acest eveniment a avut loc vineri. O zi grea, dar cu final fericit pentru noi, cei care am facut fata caldurii si agitatiei dintr-o bucatarie profesionista.

Ne-am pornit la treaba la prima ora (pentru noi asta a fost 9 dimineata), si pana la ora 13, am reusit cu succes (zicem noi) sa producem 10 feluri de mancare, apreciate de cei prezenti la eveniment.

De data asta nu va dau retete. Nu am avut timp sa urmaresc fiecare ce a facut si nu vreau sa gresesc ceva. Va spun doar ca am avut de toate pentru toti.

Liviu a facut Tagliatelle al Pollo si Paste Bolognese. I-au ramas vreo 2 piepti de pui neatinsi, pe care i-am facut la cuptor cu rozmarin, usturoi si ulei de masline.

Adrian a construit Pui cu un Sos de Smantana si Castraveti Cornichon.

Tot pui, dar in stil marocan de data aceasta, cu masline, curry si diverse condimente, a venit si din partea Sorinei.

Eu m-am adresat celor care prefera celebrul cotlet de porc, intr-un stil un pic mai special, adica aromat cu salvie, usturoi, coaja de lamaie si ulei de masline, si lasat sa se odihneasca in vin rosu.

La capitolul salate si garnituri, Elena si Virginia au adus in fata colegilor Cartofi cu Rozmarin la cuptor, Broccoli cu Morcov si Salata cu Naut si Ton.

Vegetarienilor sau celor care au cautat o masa sanatoasa si hranitoare, Oana le-a oferit o minunata Lasagna cu Spanac si Ricotta.

Tot Oana a fost cea care ne-a facut o frumoasa surpriza, si ne-a rasplatit pentru efortul nostru cu cate un cutit ceramic.

Am avut desigur desert si aperitive. Bogdan si Rogo au facut echipa si au pus pe mese Mini-pateuri cu Branza, Saleuri cu Chimen, si, vedeta evenimentului, un delicios Cheese Cake.

A fost foarte distractiv si cred ca experienta intr-o bucatarie profesionista va ramane o amintire placuta pentru toti cei care au fost acolo. Totodata am strans si o suma de bani destul de frumoasa, pe care o vom dona fundatiei Light into Europe. Am sa va mai scriu pe parcurs ce va urma.

Eu personal vreau sa multumesc tututor celor care ne-au sustinut, au venit si au donat si ne-au spus cuvinte frumoase despre mancarurile noastre, colegilor care s-au implicat de bunavoie in aceasta “aventura” si nu in ultimul timp celor de la cantina Dussmann, care ne-au primit in spatiul lor de lucru, ne-au suportat stangaciile dar ne-au ghidat si ajutat la fiecare pas.

Puteti vedea mai jos fotografiile de la pranzul organizat de noi.

O saptamana frumoasa!