• 300 g paste groase/macaroane
  • 350 g cascaval/branza maturata
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • sare, piper

Pastele se pot face in multe feluri. Pot fi usoare, pot fi parfumate, pot fi rapide sau complicate. Le poti face singur, ca aici, le poti cumpara gata facute. Oricum le-ai face, pastele reprezinta o mancare satioasa si nu-ti trebuie prea multa pregatire pentru a le gati.

Va mai zic o reteta de paste pe langa cele scrise aici de-a lungul timpului. Faceti asa: luati un pachet de paste groase, pentru pastisio. Sau macaroane. Vorbim alta data despre ce inseamna pastisio si ce fac grecii cu pastele astea.

Le fierbeti intr-o oala cat mai mare, al dente, asa cum trebuie sa fie orice pasta.

Pana fierb ele, topiti cascaval sau o branza buna. Esti ceea ce mananci, asa ca nu te zgarci la calitate, mergi pe putin si bun. Nu ma plateste nimeni sa va spun ca Nasal este cam cel mai bun cascaval / branza maturata ce o puteti gasi in marile supermarket-uri. Mai sunt branze bune romanesti, dar mai greu de gasit asa ca pana ajugem sa avem si noi fromagerii ca in Franta ne descurcam cum putem.

Cand topiti branza, adaugati si ceva lapte iar cand se raceste putin lucrarea adaugati 2 – 3 oua. Daca nu este racita compozitia asta, ouale se fac omleta. Nu vrem omleta acum.

Pastele fierte, scurse, putin racite, adaugate intr-un vas ce merge la cuptor. Ideal, cat sunt de lungi pastele, tot cam atat sa fie si vasul. Daca n-ai vas asa de lung, improvizezi, inghesui, faci cumva.

Adaugati sosul peste paste, lasati sa intre peste tot, si presarati parmezan pe deasupra. Putin oregano proaspat nu strica, piper proaspat rasnit e un plus.

In cuptor lucrarea se desavarseste in 30 minute la 160 – 170 de grade (foc mediu adica), sau cand vedeti ca parmezanul s-a rumenit frumos.

Merge rece, merge fierbinte, cu vin rosu sau vin alb. Poate si cu o bere nefiltrata, incercati. Oricum ar fi, e bine.

Voie buna va doresc!