- 3 oua
- 300 g faina
- 100 g galbiori dezhidratati
- 150 g branza cu mucegai
- sare, piper
- ulei de masline
Reteta de mai jos este extrem de simpla, dar in acelas timp necesita foarte multa rabdare. Am facut-o acum ceva vreme si atunci nu am fost foarte satisfacut de rezultat. Insa, dupa ce am cumparat din magazin zilele trecute o punga cu ravioli si le-am preparat acasa, mi-am schimbat total optica.
Eu n-am fost in Italia, deci nu stiu cum sunt ravioli la ei acasa, ce pot sa va spun este ca in minutea mea ravioli sunt niste paste de cea mai buna calitate (cum ar trebui sa fie toate pastele), umplute cu ceva usor si aromat. Ce am cumparat eu din magazin ( de la doua firme, nu mai stiu numele dar nu cred ca conteaza prea mult) au fost niste paste de o calitate ok, nimic deosebit, dar umplutura era o substanta ciudata, lipicioasa, fara prea mult gust in afara de acela de potantiator si cu o aroma fada, fara legatura cu branza / ricotta prezentata artistic pe ambalaj.
Asadar, de acum inainte, cand voi avea pofta de ravioli, am sa ii fac singur, chiar daca e munca multa. Pana la urma, satisfactia unei mese delicioase sterge toate orele petrecute in bucatarie. Daca vreti sa imi urmati sfatul, iata cum trebuie sa faceti:
Inainte de toate, pregatiti umplutura. Eu am mers simplu, cu branza cu mucegai si galbiori dezhidratati.
Am rehidratat galbiorii in apa calduta, apoi i-am calit in unt si putin ulei pana cand am scos toata umezeala din ei. Branza am feliat-o cat mai marunt.
Pentru a continua, faceti aluatul pentru paste ca aici. Daca folositi masina de paste, nu mergeti pana la cea mai subtire setare, lasati foaia putin mai groasa.
Intindeti foile pe o masa presarata cu faina (sau blat de lucru sau fund mare de lemn, ce aveti) si ungeti cu galbenus de ou. Apoi taiati in forme rotunde cu o forma pentru patiserie.
Pe fiecare forma taiata, puneti cate putin din umplutura.
Apoi puneti capacul si sigilati bine marginile (galbenusul de ou ajuta, la fel si o furculita).
Lasati putin ravioli sa se usuce, apoi ii puteti fierbe in apa cu sare si ulei de masline. Aveti grija, pastele proaspete se fierb foarte repede, deci 2-3 minute cred ca sunt suficiente (umplutura este deja preparata).
Serviti simplu, cu putin pesto si ulei de masline.
Cam atat pentru azi.
Voie buna!
Am vazut cu putin timp in urma la Master Chef USA ca juriul pretindea ca foaia de aluat sa fie cat mai subtire, aproape de transparenta.
Pai daca-s mastersefi sa le faca ei asa :). Serios vorbind acum, este munca mai multa la cele foarte subtiri. Si asa este o mancare destul de migaloasa. Manevrarea cu multa grija a unor foi aproape transparente ar face lucrurile mai complicate.
Apreciez plating-ul!
Platou contrastant pe un alt platou!
Multumesc.
Felicitari Razvane pentru raviolii tai. Iti scriu ca unul ce a trait si muncit in Italia timp de 18 ani.Am mancat multi ravioli,tortelini,caneloni etc si astfel cred ca pot sa-mi expun umila mea parere.Americanii nu stiu de cand pot sa spuna ceva fiindca ei in primul rand,nu au o bucatarie proprie si se vede ca nu stiu ce inseamna ”la pasta fatta in casa” ceea ce ai facut tu.Stai linistit fiindca asa se fac raviolii adevarati cum ai facut tu.Eu ii fac la fel si sunt excelenti.Sa-i lasam pe altii sa se reinveteze in timp ce noi mergem pe clasic. Eu ii fac asa : https://www.youtube.com/watch?v=-ErdVzpFYq8
Merci