• 3 oua
  • 300 g faina
  • 100 g galbiori dezhidratati
  • 150 g branza cu mucegai
  • sare, piper
  • ulei de masline

Reteta de mai jos este extrem de simpla, dar in acelas timp necesita foarte multa rabdare. Am facut-o acum ceva vreme si atunci nu am fost foarte satisfacut de rezultat. Insa, dupa ce am cumparat din magazin zilele trecute o punga cu ravioli si le-am preparat acasa, mi-am schimbat total optica.

Eu n-am fost in Italia, deci nu stiu cum sunt ravioli la ei acasa, ce pot sa va spun este ca in minutea mea ravioli sunt niste paste de cea mai buna calitate (cum ar trebui sa fie toate pastele), umplute cu ceva usor si aromat. Ce am cumparat eu din magazin ( de la doua firme, nu mai stiu numele dar nu cred ca conteaza prea mult) au fost niste paste de o calitate ok, nimic deosebit, dar umplutura era o substanta ciudata, lipicioasa, fara prea mult gust in afara de acela de potantiator si cu o aroma fada, fara legatura cu branza / ricotta prezentata artistic pe ambalaj.

Asadar, de acum inainte, cand voi avea pofta de ravioli, am sa ii fac singur, chiar daca e munca multa. Pana la urma, satisfactia unei mese delicioase sterge toate orele petrecute in bucatarie. Daca vreti sa imi urmati sfatul, iata cum trebuie sa faceti:

Inainte de toate, pregatiti umplutura. Eu am mers simplu, cu branza cu mucegai si galbiori dezhidratati.

Umplutura ravioli

Am rehidratat galbiorii in apa calduta, apoi i-am calit in unt si putin ulei pana cand am scos toata umezeala din ei. Branza am feliat-o cat mai marunt.

Umplutura ravioli

Pentru a continua, faceti aluatul pentru paste ca aici. Daca folositi masina de paste, nu mergeti pana la cea mai subtire setare, lasati foaia putin mai groasa.

Paste pentru ravioli

Intindeti foile pe o masa presarata cu faina (sau blat de lucru sau fund mare de lemn, ce aveti) si ungeti cu galbenus de ou. Apoi taiati in forme rotunde cu o forma pentru patiserie.

Tortelini

Pe fiecare forma taiata, puneti cate putin din umplutura.

Ravioli

Apoi puneti capacul si sigilati bine marginile (galbenusul de ou ajuta, la fel si o furculita).

Ravioli cu branza si ciuperci

Ravioli cu branza si ciuperci

Lasati putin ravioli sa se usuce, apoi ii puteti fierbe in apa cu sare si ulei de masline. Aveti grija, pastele proaspete se fierb foarte repede, deci 2-3 minute cred ca sunt suficiente (umplutura este deja preparata).

Ravioli

Serviti simplu, cu putin pesto si ulei de masline.

Ravioli cu branzi si ciuperci cu pesto

Cam atat pentru azi.

Voie buna!