Bruschetta este un aperitiv intalnit frecvent in Italia, ale carui origini dateaza din secolul 15. In forma de baza, bruscheta reprezinta o felie de paine prajita, frecata cu usturoi, peste care se pune ulei de masline extravirgin, sare si piper. In varianta ei moderna, bruschetta poate fi intalnita cu o varietate de topping-uri – rosii, legume, carne, branza, chiar si fasole, iar un condiment foarte intalnit este busuiocul.
Saptamana trecuta la un mic dejun tarziu cu omleta, am pus alaturi si cateva bruschete.
In primul rand, dupa cum zice traditia, am prajit felii de paine si le-am frecat cu usturoi. Usturoiul l-am crestat la varf inante cu un cutit.
In congelator aveam frunze de busoioc. Am pus cateva peste feliile de paine. Ideal este sa folositi busuioc proaspat, dar daca nu aveti, si cel congelat este o alternativa foarte buna. Daca nu aveti nici una nici alta, renuntati la el.
A urmat ulei de masline extravirgin, un pic de sare si piper proaspat macinat, dupa care felii foarte subtiri de muschiulet afumat.
Am finalizat cu un strop de cascaval ras. Puteti folosi pentru un plus de aroma branza cu mucegai albastru.
Bruschetele au fost apreciate atat separat, cat si langa omleta.
Simplu, ieftin, rapid si gustos – ce poate fi mai bun?
7 răspunsuri la “Bruschete”
mmm arata delicios, ia zi ne bagam sa facem in weekend ciabata ?
Domnule, eu in weekend sunt plecat pe munte! Dar facem saptamana viitoare cu cea mai mare placere 🙂
sa vedem, facem noi cumva 🙂
distractie MAXIMA!
[…] starter, m-am gandit ca bruschetta ar putea oferi destula variatie, avand si cateva persoane vegetariene sau care tineau post printre […]
bruschete…sunt f multe modalitati de a face bruschete.reteta aceasta o stiam de ceva timp.eu mai fac cu rosii cherry taiate in 4….sau de ce nu rosii normale taiate marunt si mai multe „verdeturi”.aceasta este ceva simplu….imi plac ffff mult ca si aperitiv.fara usturoi :)))) dar ca in toate retetele,bravo….
Multumesc.
Usturoiul este optional, cat despre rosii, incearca odata sa le coci inainte de a le pune pe bruscheta. Un pic de caldura va intensifica mult aroma lor.
si inca ceva.incearca mai bine pe paine”bagheta” taiate felii…sunt mai bune decat pe felie normala de paine…