• Felii de paine prajita
  • usturoi
  • frunze de busuioc proaspat
  • ulei de masline extravirgin
  • muschiulet afumat
  • cascaval
  • sare, piper

Bruschetta este un aperitiv intalnit frecvent in Italia, ale carui origini dateaza din secolul 15. In forma de baza, bruscheta reprezinta o felie de paine prajita, frecata cu usturoi, peste care se pune ulei de masline extravirgin, sare si piper. In varianta ei moderna, bruschetta poate fi intalnita cu o varietate de topping-uri – rosii, legume, carne, branza, chiar si fasole, iar un condiment foarte intalnit este busuiocul.

Saptamana trecuta la un mic dejun tarziu cu omleta, am pus alaturi si cateva bruschete.

In primul rand, dupa cum zice traditia, am prajit felii de paine si le-am frecat cu usturoi. Usturoiul l-am crestat la varf inante cu un cutit.

Razvan Anton bruschete paine prajita usturoi

Razvan Anton bruschete paine prajita usturoi

In congelator aveam frunze de busoioc. Am pus cateva peste feliile de paine. Ideal este sa folositi busuioc proaspat, dar daca nu aveti, si cel congelat este o alternativa foarte buna. Daca nu aveti nici una nici alta, renuntati la el.

Razvan Anton bruschete paine usturoi busuioc

A urmat ulei de masline extravirgin, un pic de sare si piper proaspat macinat, dupa care felii foarte subtiri de muschiulet afumat.

Razvan Anton bruschete paine prajita busuioc usturoi ulei de masline extravirgin

Razvan Anton bruschete paine prajita muschiulet prosciutto

Am finalizat cu un strop de cascaval ras. Puteti folosi pentru un plus de aroma branza cu mucegai albastru.

Razvan Anton bruschette

Bruschetele au fost apreciate atat separat, cat si langa omleta.

Simplu, ieftin, rapid si gustos – ce poate fi mai bun?

Razvan Anton bruschete omleta