Bine am revenit cu totii din vacanta. Sper ca v-ati intors mai linistiti si mai odihniti din vacante si concedii. Sunt convins ca in saptamanile trecute fiecare dintre noi s-a intalnit cu diverse preparate, care mai de care mai pline de colesterol si trigliceride. Va propun asadar o portie de spaghetti, usor si rapid de facut.
Astazi in pauza de pranz am fost pana acasa si am avut timp berechet sa prepar aceste paste. Ingredientele nu sunt greu de gasit: spaghete (de care gasiti sau de care va plac), rosii uscate in ulei (se gasesc la majoritatea supermarket-urilor), busuioc proaspat (se gaseste la supermarket-uri la pungute, sau in unele piete la buchet – eu iau mai mult odata si il tin la congelator), cativa catei de usturoi.
Pentru doua persoane am pus jumatate de pachet de paste in apa fiarta cu sare si le-am fiert 8 minute. Am turnat in apa si vreo 2 linguri de ulei. Sunt multe tipuri de paste, fiecare cu timpul lor de fierbere, deci verificati pe pachet. Puneti pastele cand apa incepe sa fiarba si lasati-le cu doua minute mai putin decat timpul indicat pe ambalaj – al dente.
Cat timp au fiert spaghetele, am maruntit rapid, din cutit, toate ingredientele.
Am incins intr-o tigaie foarte putin ulei (din cel in care au stat rosiile), si am calit intai rosiile, un minut. Am adaugat apoi busuiocul si l-am calit si pe el 30 de secunde, pentru a ajuta aroma sa iasa din el. Am oprit focul, am pus usturoiul si am amestecat bine.
Intre timp pastele au fiert. Le-am scurs (fara a pune apa rece peste ele) si le-am asezat inapoi in oala in care au fiert. Am pus peste ele rosiile, busuiocul si usturoiul, le-am amestecat pe toate si le-am lasat acoperite cam 2 – 3 minute.
Dupa ce le-am pus in farfurie am pus deasupra o lingurita de unt. Puteti macina si un pic de piper.
Iata un pranz sau o cina usoara si aromata care se prepara in mai putin de 15 minute, din ingrediente putine si sanatose. Puneti un Chardonnay proaspat alaturi si aveti masa perfecta.
Pofta buna si un an cat mai bun va doresc!
8 răspunsuri la “Spaghetti rapide”
Multumesc 😉
Chiar am de gand sa incerc.
Sa imi spui cum au iesit 🙂
Una din cele mai bune retete de post! Un fel de post -sarbatoare.
Am folosit rosii uscate la soare facute de moi cu rosii de la mama soacra, organice. Am folosit si din cele de cumparat ( ce cele de casa s-au terminat). Mare diferenta!! S-a cunoscut imediat!
Nu am incercat busuioc la congelator. Buna idee. Isi pastreaza aroma?
Isi pastreaza aroma destul de bine. Spre deosebire de cel uscat care nu prea are treaba cu aroma.
-Interesant !…..am sa incerc si EU in Week-end .
Dar Carbonara ?….sunt atitea retete si nu pre respecta nici una gustul care il stiu EU ca ar trebui sa-l aibe …..paote ma luminezi si pe mien.
Despre Carbonara sunt multe de zis. Din pacate, cate bordeie atatea obicee. Am sa ma interesez de o reteta cat mai aproape de traditional. Un prieten de al meu pasionat de paste spune ca asa se face: http://nombun.ro/mancaruri/fel-principal/spaghetti-alla-carbonara/ Tips & tricks included!
Si eu fac aceeasi reteta, doar ca adaug cateva feliute de sunca, si cand nu am busuioc proaspat, compensez cu o lingurita de pesto. Merge excelent cu un pahar de Chardonnay de Samburesti.
E perfect!