• 4 pulpe de pui
  • 4 - 5 cepe
  • 4 linguri de ulei
  • sare, piper

Realizez uneori ca executarea unui preparat culinar este mult mai usora si mai simpla decat ne putem imagina. Multi oameni resping din start ideea de a gati ceva acasa si motiveaza acest lucru prin faptul ca nu au timp, nu i-a invatat nimeni cum se face, le e teama sa nu arunce banii pe fereasta si altele de genul acesta.

Intr-adevar, sunt unele mancaruri mai dificil de realizat. Si sunt perfect de acord sa merg la un restaurant sa mananc o portie de mancare care mi-ar lua ore bune sa o fac eu acasa. Sunt de acord si cu faptul ca este mult mai comod sa bei un pahar de vin si sa astepti ospatarul sa iti aduca comanda ceruta, sa o mananci si sa iti vezi de treaba ta. Nu sunt vase de spalat, nu sunt timp morti de asteptare, nu sunt emotii: Oare imi iese? Oare am pus prea multa sare? Oare se arde?

De exemplu, de fiecare data cand am pofta sa mananc un snitel, folosesc optiunea unui restaurant. Consider ca nu merita sa spal atatea vase si sa afum casa, bucatarie si balcon, pentru o bucata de carne in crusta de ceva. Iar snitelul, inca, este o mancare care se poate gasi la o calitate decenta la majoritatea restaurantelor. Asta in cazul in care nu este prajit in uleiul de acum 5 zile, sau cumparat inghetat si semipreparat, caz in care se trasforma intr-o minune a lumii moderne cunoscuta sub numele de fast food.

Vreau sa va dau astzi un alt exemplu. O improvizatie pentru care nu va trebuie cunostinte, vase sau stapanirea unor tehnici complicate. Daca imi urmariti postarile, cred ca ati observat ca majoritatea retelor publicate de mine nu necesita un proces prea complex. In fond, stau si eu 9 ore pe zi la birou, ca si voi, unde mai pui ca seara sunt prezent la scoala unde studiez tainele bucatariei profesioniste. Deci si timpul meu este foarte limitat.

Dintr-un exces de zel, cand am facut supa de ceapa am curatat si taiat mai multa ceapa si praz decat aveam nevoie. Ajuta foarte mult la taiatul cepei o pereche de ochelari de inot.

Razvan Anton - ceapa taiata

Deoarece eram la Alin si la Oana acasa (si la prietena mea Andreea), am cotrobait prin frigiderul lor si am gasit cateva pulpe de pui.

Asa ca am pus ceapa ramasa impreuna cu un morcov, intr-o cratita ceramica.

Razvan Anton - pui la cuptor cu ceapa

Puiul l-am condimentat cu sare si piper, si l-am pus peste ceapa.

Razvan Anton - pui la cuptor cu ceapa

Am mai pus putina ceapa rosie deasupra si am gasit si un ardei iute uscat, ramas de mult intr-un borcanel. Am mai dat un praf de sare si piper macinat pe deasupra si am turnat cateva linguri de ulei si o cana cu apa. Apoi totul a intrat la cuptor.

Razvan Anton - pui la cuptor cu ceapa

Ne-am vazut de treburile noastre apoi.

Razvan Anton - stroh

Razvan Anton - Alin si Andreea

Dupa o perioada am verificat si intors pulpele, iar dupa 40 – 45 de minute au fost gata de mancat. Nu e nici o problema daca uitati de ele in cuptor pentru o perioada mai lunga de timp.

Razvan Anton - pulpe de pui cu ceapa la cuptor

Am servit apoi cu o felie de paine cu seminte.

Razvan Anton - pulpe de pui cu ceapa la cuptor

Aceasta este o reteta de baza. De la ea, pe baza inspiratiei de moment si a legumelor din camara, puteti improviza. In bucatarie improvizatia nu are limite. Important este sa folositi ingrediente de calitate si sa aveti curaj sa experimentati.

Vi se mai pare complicat?

Nu uitati – daca va place ce gasiti pe blog-ul meu, un vot ar fi de ajutor.

VOTEZI la roblogfest 2012