M-am gandit ceva pana la titlul acestei postari. Parca pulpa de porc la cuptor suna prea comun. In fapt, preparatia de mai jos asta este – o pulpa de porc la cuptor. Am incercat sa ii dau cateva arome mai deosebite, sa se remarce putin din amalgamul de „porc la cuptor” in stilul clasic. Nu aveam de gand sa fac ceva anume cu bucata avuta, asa ca nu m-am pregatit inainte. Am ales cateva condimente din cele pe care le aveam in casa, si s-a dovedit o alegere buna.
Reteta poate fi adaptata si pentru alt fel de carne, modificandu-se doar timpul in care carnea sta efectiv la cuptor.
In primul rand am aranjat putin carnea. Apoi am condimentat-o bine cu sare si piper, dupa care am lipit de ea cateva frunze de salvie proaspata.
Am pus apoi carnea intr-o punga, peste care am turnat 3 linguri de ulei de masline extravirgin si sucul de la o portocala.
Am pus apoi cam 4 linguri de boabe de coriandru (am zdrobit cateva inainte, dar nu pe toate).
Apoi am impachetat bine bucata de carne si am lasat-o la frigider cam 5 ore. Am facut o plimbare si cand m-am intors am scos carnea pentru a ajunge treptat la temperatura camerei.
Am indepartat toate condimentele si am pus carnea la prajit intr-o tigaie foarte incinsa cu putin ulei. Am prajit-o asa maxim un minut pe fiecare parte (bucata mea a avut 4 parti, asa ar trebui sa aiba si a voastra). Scopul acestei operatiuni este de a sigila sucurile carnii inauntru, pentru ca acestea sa nu se scurga in tava in timpul coacerii la cuptor.
Dupa ce carnea a fost prajita la suprafata pe toate partile, am pus-o intr-un vas rezistent la cuptor si am bagat-o in cuptorul incins in prealabil. Am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am copt aceasta bucata cam o ora jumate. La foc mic.
Pentru a ii spori aroma, am facut un mix intre 2 crengute de rozmarin proaspat, 5 catei de usturoi si cateva linguri de ulei de masline, pe care le-am zdrobit in pisator.
Cu acest amestec am uns bucata de carne pe toate partile, si am introdus-o inapoi in cuptor pentru inca o ora. Tot la foc mic.
Poate sa stea si mai mult in cuptor. Cred ca 4 ore ar fi facut-o si mai frageda, dar si asa a fost suficient. Am servit simplu, bucatele subtiri de carne alaturi de o salata de spanac proaspat.
Cum spuneam, aceasta reteta poate fi facuta si cu alte tipuri de carne, si cred eu ca este o optiune buna pentru o masa cu prietenii.
O saptamana frumoasa si insorita va doresc si nu uitati de sa ma votati in concurs.
10 răspunsuri la “Pulpa de porc aromata”
Imi place pisatorul tau
Preparatul tau arata extrem de ipititor!
arata nemaipomenit,am inceput sa salivez
arata nemaipomenit,am inceput sa salivez dar nu stiu cum ai pregatit bucata de carne de arata ca un muschi
Bucata de carne am taiat-o eu in acea forma direct de pe os. Porcul a fost de casa asa ca mi-am permis sa il tai dupa pofta mea.
Buna,
Iar dau iama prin retetele tale.
Am fost azi la un supermarket si am gasit pulpa de porc portionata rondele si nu am rezistat ispitei si am luat una. Nu de alta, dar prea semana cu alea din desenele animate cu Tom si Jerry.
Da-mi te rog o idee cum o pot prepara, eventual si o reteta daca ai scrisa pe undeva.
Multumesc!
Miha, multumesc de vizita.
Cred ca ai luat o bucata de jambon. Uite aici o reteta pe care am facut-o frecvent cu rezultate bune: http://www.razvananton.ro/o-taietura-simpla/
Sper sa-ti placa.
Buna,
Crezi ca aceasta reteta ar merge si cu muschiul de porc?
Sigur ca merge. Doar ca muschiul mare o sa iti iasa un pic cam uscat (asa e el, fara pic de grasime). Incearca si cu un muschiulet.
Multumesc. O sa incerc cu muschiulet, dar acum nu stiu cum sa fac cu bucata asta de muschi, pe care am primit-o (este de la un porc crescut la tara), astfel incat sa nu iasa fada, uscata…Poate daca as tapeta-o cu niste costita…?
Da, nu ar strica un pic de grasime in plus.