• Pulpa de porc fara os
  • frunze de salvie proaspata
  • sucul unei portocale
  • 4 linguri de coriandru boabe
  • 2 crengute de rozmarin proaspat
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper

M-am gandit ceva pana la titlul acestei postari. Parca pulpa de porc la cuptor suna prea comun. In fapt, preparatia de mai jos asta este – o pulpa de porc la cuptor. Am incercat sa ii dau cateva arome mai deosebite, sa se remarce putin din amalgamul de “porc la cuptor” in stilul clasic. Nu aveam de gand sa fac ceva anume cu bucata avuta, asa ca nu m-am pregatit inainte. Am ales cateva condimente din cele pe care le aveam in casa, si s-a dovedit o alegere buna.

Reteta poate fi adaptata si pentru alt fel de carne, modificandu-se doar timpul in care carnea sta efectiv la cuptor.

In primul rand am aranjat putin carnea. Apoi am condimentat-o bine cu sare si piper, dupa care am lipit de ea cateva frunze de salvie proaspata.

Pulpa de porc aromata - pregatirea

Am pus apoi carnea intr-o punga, peste care am turnat 3 linguri de ulei de masline extravirgin si sucul de la o portocala.

Pulpa de port aromata cu salvie, ulei de masline si suc de portocala

Am pus apoi cam 4 linguri de boabe de coriandru (am zdrobit cateva inainte, dar nu pe toate).

pulpa de porc la cuptor aromata cu ulei suc de portocale si coriandru

Apoi am impachetat bine bucata de carne si am lasat-o la frigider cam 5 ore. Am facut o plimbare si cand m-am intors am scos carnea pentru a ajunge treptat la temperatura camerei.

Am indepartat toate condimentele si am pus carnea la prajit intr-o tigaie foarte incinsa cu putin ulei. Am prajit-o asa maxim un minut pe fiecare parte (bucata mea a avut 4 parti, asa ar trebui sa aiba si a voastra). Scopul acestei operatiuni este de a sigila sucurile carnii inauntru, pentru ca acestea sa nu se scurga in tava in timpul coacerii la cuptor.

Pulpa de porc prajita

Pulpa de porc prajita<br

Dupa ce carnea a fost prajita la suprafata pe toate partile, am pus-o intr-un vas rezistent la cuptor si am bagat-o in cuptorul incins in prealabil. Am acoperit-o cu o folie de aluminiu si am copt aceasta bucata cam o ora jumate. La foc mic.

Pentru a ii spori aroma, am facut un mix intre 2 crengute de rozmarin proaspat, 5 catei de usturoi si cateva linguri de ulei de masline, pe care le-am zdrobit in pisator.

Pulpa de porc la cuptor aromata

Cu acest amestec am uns bucata de carne pe toate partile, si am introdus-o inapoi in cuptor pentru inca o ora. Tot la foc mic.

pulpa de porc aromata la cuptor

Pulpa de porc aromata la cuptor

pulpa de porc aromata la cuptor

Poate sa stea si mai mult in cuptor. Cred ca 4 ore ar fi facut-o si mai frageda, dar si asa a fost suficient. Am servit simplu, bucatele subtiri de carne alaturi de o salata de spanac proaspat.

Pulpa de porc aromata cu salata de spanac

Cum spuneam, aceasta reteta poate fi facuta si cu alte tipuri de carne, si cred eu ca este o optiune buna pentru o masa cu prietenii.

O saptamana frumoasa si insorita va doresc si nu uitati de sa ma votati in concurs.

VOTEZI la roblogfest 2012