M-am gandit zilele trecute ca a trecut mult timp de la ultimul hamburger mancat, ba chiar facut de mine. Cum se intampla de multe ori in ziua de astazi, eram pe fuga. Veneam de undeva, plecam in alta parte si aveam o fereastra destul de mica pentru a servi masa. Desigur, in drumul meu gaseam destule covrigarii, buticuri si chiar cateva shaormerii si alegerea ar fi fost destul de simpla, ba chiar limitata. Intre merdenele si shaorma, am intrat intr-un mic supermarket si am luat 400 de grame de carne tocata de vita si vreo doua ciuperci. Stiam ca mai am acasa ceva verdeata, deci nu m-am stresat prea tare cu asta. Pana sa ajung acasa, am trecut pe langa un fast food libanez, de unde am cumparat vreo 4 lipii. Le fac acolo, dupa o metoda traditionala, sunt mereu proaspete (chiar calde) si foarte bune la gust.

Ajuns acasa am imprastiat toate ingredientele prin bucatarie si m-am apucat de treaba. Sare si piper neaparat peste carne. Am pus si niste gorgonzola acida si usturata. Iar oul este ca sa lege compozitia.

Am framantat, nu foarte aprig, si am format “chiftelele”. Gaura in mijloc este ca sa nu se transforme in bila la prajit.

Cat timp se odihnea putin carnea (trebuie sa faca asta cel putin 10 minute), am taiat “rotunduri” din lipii, am feliat ciupercile si am pregatit legumele.

Pe fiecare bucata de lipie am pus un sos de branza si ceapa verde. Puteti sa folositi orice combinatie aici, de la maioneza la sosuri iuti chinezesti. Totul e sa va placa.

Intr-o tigaie/grill am pus la prajit atat ciupercile cat si chiftelele, iar cand and au fost gata am asamblat burgerii intre lipii.

Cum ziceam, sosurile sunt dupa pofta inimii, iar daca ai vegetarieni prin zona, le poti rula si lor un “sandivs” din asta, lasand afara bucata de carne.

Si nu uita sa lasi cate ceva pentru fiecare.

Eu zic ca te scoti cu reteta asta repede si bine. Gustul de carne este putin modificat, deoarece nu ai multe adaosuri in chifla. Iar daca totusi vrei o reteta un pic mai complicata o gasesti AICI. Iar pentru cei care spun ca la hamburger “totul sta in chifla” va ofer si o reteta de chifle pe burger.

Iar daca vrei sa vezi care-i treaba cu burgerii astia, te invit la Burger Fest, intre 22 si 24 mai in Bucuresti. Mai multe informatii, pe pagina de Facebook a festivalului. Cine stie, poate ne vedem pe acolo.

Voie buna!