Dragii mei, va anunt oficial ca sambata va avea loc in Bucuresti o competitie care va desemna cel mai bun burger. Bine, de fapt cei mai buni doi burgeri, unul gatit de catre un profesionist, si unul gatit de un amator. Subsemnatul s-a inscris in competitie din mai multe motive. In primul rand vreau sa vad cum gatesc altii burgerii acasa si care este calitatea pe care cei care gatesc acasa o doresc. Este clar pentru mine ca, in momentul in care fac acasa un preparat, ma astept sa gasesc aceiasi calitate, ba chiar mai ridicata, a aceluias preparat iesit din mainile unui profesionist.

BurgerFest

Deocamdata nu cunosc competitorii. Nu ii consider concurenta pentru ca eu cred ca nu suntem acolo ca sa ne “batem” desi este un BurgerBattle. Ii consider colegi, oameni care gatesc acasa si care cred ca pot iesi lucruri bune din ingrediente de calitate si pasiune pentru gust si arome.

Jurizarea se va face dupa cateva criterii clare: aspect, gust si tehnica. Asa ca aseara am incercat o reteta noua, diferita de reteta mea clasica pe care o puteti gasi aici si care a incantat oamenii in mai multe randuri. Cu reteta noua am incercat si doua feluri de asamblare, unui mai messy si altul mai ordonat, mai asezat.

Chiar daca ambii burgeri au aceleasi cantitati, cel messy are bucata de carne mai groasa si mai mult sos, legumele fiind asezate in partea de jos.

Burgerul mai “aranjat” vine cu doua randuri de salata, cu legumele asezate peste carne si sos putin.

Din punct de vedere al texturii carnii si al modului de coacere, am incercat sa ii fac pe ambii la fel de suculenti si cred ca am reusit asta.

Asa ca am nevoie de ajutorul vostru acum. Daca nu pot sa va dau sa gustati din fiecare, spuneti-mi macar

Care burger e mai aratos?

Ma mai puteti ajuta si cu alte sfaturi:

Castravetii sunt absolut necesari?

Bacon crocant e o solutie sau burgerul devine mult prea gras?

Asa ca astept comentariile voastre aici sau pe facebook, si sper sa ne vedem sambata la festival.

 

Voie buna!