It’s all about burgers


Dragii mei, va anunt oficial ca sambata va avea loc in Bucuresti o competitie care va desemna cel mai bun burger. Bine, de fapt cei mai buni doi burgeri, unul gatit de catre un profesionist, si unul gatit de un amator. Subsemnatul s-a inscris in competitie din mai multe motive. In primul rand vreau sa vad cum gatesc altii burgerii acasa si care este calitatea pe care cei care gatesc acasa o doresc. Este clar pentru mine ca, in momentul in care fac acasa un preparat, ma astept sa gasesc aceiasi calitate, ba chiar mai ridicata, a aceluias preparat iesit din mainile unui profesionist.

BurgerFest

Deocamdata nu cunosc competitorii. Nu ii consider concurenta pentru ca eu cred ca nu suntem acolo ca sa ne „batem” desi este un BurgerBattle. Ii consider colegi, oameni care gatesc acasa si care cred ca pot iesi lucruri bune din ingrediente de calitate si pasiune pentru gust si arome.

Jurizarea se va face dupa cateva criterii clare: aspect, gust si tehnica. Asa ca aseara am incercat o reteta noua, diferita de reteta mea clasica pe care o puteti gasi aici si care a incantat oamenii in mai multe randuri. Cu reteta noua am incercat si doua feluri de asamblare, unui mai messy si altul mai ordonat, mai asezat.

Chiar daca ambii burgeri au aceleasi cantitati, cel messy are bucata de carne mai groasa si mai mult sos, legumele fiind asezate in partea de jos.

Burgerul mai „aranjat” vine cu doua randuri de salata, cu legumele asezate peste carne si sos putin.

Din punct de vedere al texturii carnii si al modului de coacere, am incercat sa ii fac pe ambii la fel de suculenti si cred ca am reusit asta.

Asa ca am nevoie de ajutorul vostru acum. Daca nu pot sa va dau sa gustati din fiecare, spuneti-mi macar

Care burger e mai aratos?

Ma mai puteti ajuta si cu alte sfaturi:

Castravetii sunt absolut necesari?

Bacon crocant e o solutie sau burgerul devine mult prea gras?

Asa ca astept comentariile voastre aici sau pe facebook, si sper sa ne vedem sambata la festival.

 

Voie buna!


4 răspunsuri la “It’s all about burgers”

  1. Cel cu legumele sus mi se pare mai aratos. Si eu m-am obisnuit sa fac burgerii in stilul asta, cu toate chestiile peste chiftea. Cred ca asta ii afecteaza si gustul, papilele gustative avand un contact mai indelungat cu carnea cea delicioasa (serios, incercati sa muscati din el invers, o sa simtiti prima oara un gust putin amarui, de la salata, putin acru de la rosii). Desi cel messy este sigur mai gustos, avand mai multe sosuri, are chifteaua prea groasa si o sa fie greu sa musti din el.

    Pe scurt, burgerul mai ordonat, cu ceva mai mult sos pe el, arata ca burgerul perfect.

    Cat despre bacon, oricat de rea ar fi mancarea, bacon-ul o face mai buna. Invers nu se poate.
    Castravetii murati (nu cruzi, ca nu-i salata) nu sunt obligatorii, dar ii dau o tenta mai americana.

  2. Buna, Razvan. Urmaresc cu placere site-ul tau si apreciez mult retetele prezentate si talentul tau atat gastronomic, cat si scriitoricesc !
    Daca pot sa te ajut cu o parere personala, desi atat de putin avizata in acest domeniu, as spune ca varianta a doua este mai atractiva vizual, iar din punctul de vedere al gustului, cred ca i-as mai adauga castraveti murati. In orice caz, tine foarte mult de gusturile fiecaruia. In ce ma priveste, m-as putea lipsi de bacon.
    Iti doresc mult succes in competitie !

    • Multumesc mult pt. raspuns si sugestii. Am mai adaugat un ingredient. Deocamdata e secret. Daca are succes va spun si voua care a fost 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *