Rotenberg @ Negresco

Degustare Cramele Rotenberg

Cand suna telefonul si vezi ca la capatul celalat al undelor este un reprezentant al cramelor care produc vinurile tale preferate, te grabesti sa raspunzi. Cand, dupa o discutie de cateva minute, esti invitat la un eveniment in care te vei intalni cu aceste vinuri, unul dupa altul, nu poti decat sa lasi toate lucrurile deoparte si sa spui Da.

Cam asta s-a intamplat saptamana trecuta, cand am fost invitati la restaurantul Negresco din Bucuresti, pentru o degustare a vinurilor Cramelor Rotenberg. Pentru inceput, somellier-ul Marian Timofti ne-a prezentat cateva calitati ale vinurilor propuse spre degustare. Am avut in „meniu” Primus, Clasic, Emeritus si Notorius, toate produse 100% din soiul Merlot, cu timpi diferiti de baricare si ani diferiti de productie. Iar la sfarsit, am avut ocazia sa vedem un vin nou, proaspat imbuteliat, ne etichetat, un vin degustat in premiera care, dupa parerea mea, mai are putin de asteptat pana ne va dezvalui toate secretele.

Razvan Anton - Degustare Cramele Rotenberg

Fiecare vin a fost insotit de o gustare diferita. Alegerea gustarilor a fost facuta de catre Marian Timofit si va pot spune ca a fost pentru prima data cand, la o degustare de vinuri, am avut si mititei in meniu. Alaturarea a fost fericita si poate lumea ar trebui sa reconsidere sticla de bere de dupa traditionala portie de mici in favoarea unei sticle de vin.

Razvan Anton - Degustare Cramele Rotenberg

Un alt moment interesant al serii a fost acela ca, din nou o premiera pentru mine, la degustarea Rotenberg si-a facut aparita si Sergio Faleschini, presedintele companei Vinarte, un mare producator de vinuri bune. Poate Castel Stârmina (Vanju Mare-Mehedinti), Castel Bolovanu (Samburesti-Olt) si Villa Zorilor (Dealu Mare-Buzau) va spun ceva.

Razvan Anton - Sergio Faleschini la degustarea Rotenberg

Locatia aleasa pentru eveniment a fost destul de interesanta. Auzisem de restaurantul Negresco din Monte Carlo si de povestea lui si am fost uimit cand am vazut numele Negresco si in Bucuresti. Lucian Manu, administratorul restaurantului, ne-a spus ca a deschis acest loc din pasiune. Meniul este inca in curs de transformare si se imparte intre traditional romanesc si specific frantuzesc. Locul arata foarte bine, si asezarea lui langa cladirea C.E.C.-ului il face un punct de atractie.

Fiind vorba despre o postare cu vinuri, trebuie sa va spun ca in meniul de vinuri gasim titluri destul de interesante, intr-o gama variata. Crama este deosebita, cu temperatura si umiditate controlate, si despartita de un geam de barul de la subsol, un punct de atractie. Sunt putine restaurante in Romania care se pot mandri cu o crama care arata asa.

Razvan Anton - Restaurant Negresco

Razvan Anton - Crama Restaurant Negresco

A fost un eveniment placut, care a semanat mai mult cu o intalnire intre prieteni decat cu o degustare calsica. S-a baut mult vin de calitate, s-au spus povesti si atmosfera a fost relaxata.

Razvan Anton - Michael Rotenberg

Razvan Anton - Degustare Rotenberg

Razvan Anton - degustare Rotenberg

Razvan Anton - Sergiu Achim Somellier

O zi frumoasa va doresc si nu uitati sa beti vinuri bune. Cu moderatie desigur.

Razvan Anton - Degustare Merlot Cramele Rotenberg


3 răspunsuri la “Rotenberg @ Negresco”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *