Un weekend canicular nu poate fi decat o bucurie pentru cei care iubesc vara. Daca exista posibilitatea si de a pleca din localitate, de a junge intr-un mediu rural, impadurit sau cu un ochi de apa alaturi, bucuria este mult mai mare.

Cam asta am facut noi in weekend – am calatorit in judetul Covasna, la Padureni. Acolo, la umbra unui foisor, am facut si o supa crema de dovlecei, si pastrama si fripturi clasice. De data asta eu nu am facut prea multe dar am sa le povestesc pe toate pe rand in zilele urmatoare.

Supa crema de dovlecei si pastrama de capra

Cotlet de porc cu salvie, coriandru, ceapa, coaja de lamaie si piper

Despre excursia asta nu pot sa spun decat ca a fost placuta, cu exceptia drumului. 210 km in Romania sunt o teroare pentru nervii oricui. Daca va ganditi cumva ca exagerez, ganditi-va doar ca am facut acesti kilometri in 6 ore la dus. Si asta numai din cauza a 15 metri de pod in renovare, aflati undeva pe la Poiana Tapului. Daca aveti de gand sa tranzitati Valea Prahovei zilele asta, nu o faceti. Alegeti orice ruta, indiferent de ocol. Veti fi mult mai castigati.

La intoarcere, noi  am ales o ruta ocolitoare superba, majoritatea prin padure, pe la Intorsura Buzaului. E drept ca serpentinele si satele intalnite nu ne-au permis sa gonim asa cum am fi dorit, dar peisajele intalnite au meritat din plin.

Lacul Siriu, Barajul Nehoiu

Tot despre excursia asta a povestit si Alin aici. Veti gasi aici cateva fotografii exceptionale facute noaptea, uimitoare atat din punct de vedere al realizarii, cat si al tehnicii folosite la realizarea lor – light painting.

O saptamana frumoasa si o vara cat mai lunga.