Din nou despre cainii ghizi


Nu va tin mult de vorba. Maine plec la Bruxelles impreuna cu cei de la Fundatia Light into Europe pentru a participa la conferinta EGDMS (European Guide Dog Mobility Standards). Proiectul isi propune sa dezvolte si sa implementeze un program de calificare si formare pentru instructori si dresorii de caini ghizi modificand regulile existente in acest moment.

Fenomenul are o amploare ridicata in Europa. Deocamdata la noi in tara este de abia la inceput si incercam din toate puterile sa iesim in fata si sa aratam lumii ca se poate aduce lumina si in viata unui nevazator.

Puteti ajuta si voi, devenind voluntari ai acestei fundatii. In functie de disponibilitatea voastra, puteti participa la un program in care sa invatati modul in care se lucreaza cu un caine care se afla in perioada de dresaj, si puteti lua acest caine cu voi pentru al familiariza cu diverse medii. Puteti fi implicati in acest program o ora (pentru una din plimbarile zilnice), o zi sau un week-end (in care cainele va sta in permanenta cu dumneavoastra) sau chiar mai mult, devenind astfel familie gazduitoare pentru un caine ce va deveni ghid si va ajunge in final la un nevazator care are nevoie de el.

Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie. Trebuie numai sa imi trimiteti un mesaj.

Cam atat am avut de zis astazi. Ne revedem saptamana urmatoare cu informatii noi si sper eu si cu o reteta deosebita. Pana atunci, cateva marturii despre programul pe care il sustin impreuna cu Light into Europe si Ubisoft Romania in filmul de mai jos.

O saptamana usoara in continuare.


5 răspunsuri la “Din nou despre cainii ghizi”

  1. Buna Razvan,
    Felicitari pentru intentia si efortul vostru!!! Te rog sa-mi dai, daca se poate, cateva detalii despre voluntariat – imi doresc foarte tare sa pot face si eu ceva pentru acesti oameni si, bineinteles, va fi o mare bucurie pt mine sa lucrez cu cainii ghizi!
    Merci mult!

    • Iata cateva detalii. Eu momentan sunt implicat doar pe partea de lucru cu cateii. Desigur, Light into Europe mai are si alte arii pe care le acopera. Daca doresti te pot pune direct in legatura cu ei.

      Programul de puppy walking a debutat pe la inceputul anului. Ideea principala este ca cei care doresc sa se inscrie ca voluntari ai fundatiei vor avea posibilitatea sa ajute prin gazduirea pe diverse perioade a unui caine care se afla in perioada de dresaj. Toate costurile necesare intretinerii acestui catel vor fi suportate de fundatie (mancare, accesorii, vizite la veterinar – daca este cazul, etc). Totusi cateii vor trebui sa urmeze un program stabilit, atat pentru perioadele de lucru si repaos cat si pentru hrana si alte activitati. Cateva exemple: cand mergeti pe strada cu un asfel de catel, el trebuie oprit la fiecare trecere de pietoni si apoi asezat in pozitia “sit”; cainii vor manca o cantitate stabilita de hrana, doar de 2 ori pe zi, dimineata si seara; etc.
      Inca un lucru de maxima importanta este acela ca un astfel de caine nu poate fi lasat singur acasa. Scopul principal al unui voluntar, pe langa acela de a continua dresajul, este e a obisnui cainele cu cat mai multe medii (birou, mijloace de transport, etc)
      Am mai scris despre acest program aici: http://www.razvananton.ro/light-into-europe-ubisoft-2/
      Daca doriti sa intrati in acest program imi puteti scrie mie un mesaj, iar eu va pot pune in directa legatura cu fundatia.

  2. Daca programul de voluntariat este inca valabil as dori sa ma inscriu si eu. Dresajul cainilor in special in scopuri de ajutorare a persoanelor cu dizabilitati este un lucru pe care mi l doresc enorm.
    Va rog sa ma informati daca acest lucru este posibil.
    Cu mltumiri,
    Olga T

    • Va voi contacta cu mai multe detalii la adresa de mail folosita pentru a submite acest comentariu. Un singur lucru trebuie luat in considerare – voluntarii fundatiei nu sunt dresori si nici nu vor dresa/invata cainele lucruri noi. Rolul voluntarului este de a socializa catelul, de a il pune in fata unor medii si situatii diverse (metrou, tranvai, piata aglomerata, etc) pentru ca acesta sa se comporte natural in aceste medii in momentul in care conduce un nevazator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *