Nu va tin mult de vorba. Maine plec la Bruxelles impreuna cu cei de la Fundatia Light into Europe pentru a participa la conferinta EGDMS (European Guide Dog Mobility Standards). Proiectul isi propune sa dezvolte si sa implementeze un program de calificare si formare pentru instructori si dresorii de caini ghizi modificand regulile existente in acest moment.

Fenomenul are o amploare ridicata in Europa. Deocamdata la noi in tara este de abia la inceput si incercam din toate puterile sa iesim in fata si sa aratam lumii ca se poate aduce lumina si in viata unui nevazator.

Puteti ajuta si voi, devenind voluntari ai acestei fundatii. In functie de disponibilitatea voastra, puteti participa la un program in care sa invatati modul in care se lucreaza cu un caine care se afla in perioada de dresaj, si puteti lua acest caine cu voi pentru al familiariza cu diverse medii. Puteti fi implicati in acest program o ora (pentru una din plimbarile zilnice), o zi sau un week-end (in care cainele va sta in permanenta cu dumneavoastra) sau chiar mai mult, devenind astfel familie gazduitoare pentru un caine ce va deveni ghid si va ajunge in final la un nevazator care are nevoie de el.

Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie. Trebuie numai sa imi trimiteti un mesaj.

Cam atat am avut de zis astazi. Ne revedem saptamana urmatoare cu informatii noi si sper eu si cu o reteta deosebita. Pana atunci, cateva marturii despre programul pe care il sustin impreuna cu Light into Europe si Ubisoft Romania in filmul de mai jos.

O saptamana usoara in continuare.