• 3 sfecle rosii
  • sare

Va prezint astazi o reteta putin atipica. Spun ca este atipica pentru ca este cam cea mai usoara si dietetica mancare care a aparut vreodata pe acest site. Apoi este atipica pentru ca putina lume a auzit de asa ceva. Tin minte cum Alin s-a uitat la mine cu ochii mari cand am sosit la el cu ingredientele, adica cu 3 sfecle rosii.

Grecii si romanii foloseau radacina de sfecla rosie ca si medicament. Contine multe vitamine, potasiu, fibre si acid folic. Si poate cea mai importanta calitate a acestei radacini este aceea ca isi pastreaza calitatile indiferent de modul de preparare (murare, coacere, fierbere).

In concluzie, daca vreti o supa energizanta, luati 3 sfecle rosii si curatati-le de coaja, apoi taiati-le in cuburi, mai mici sau mai mari dupa preferinte.

Supa de sfecla rosie - Ingrediente

Puneti cuburile intr-o oala plina cu apa rece si turnati o lingura de sare in apa, apoi puneti pe foc pana cand sfecla este fiarta.

Supa de sfecla rosie

Supa de sfecla rosie

Dupa cam jumatate de ora (la foc mare) sau mai mult de atat (la foc mic), supa este gata. O puteti servi calda sau rece, si puteti adauga galusti din gris pentru o mai mare consistenta. Nu uitati sa puneti si cateva cuburi de sfecla in farfurie.

Supa de sfecla rosie cu galusti

Mai simplu de atat nu cred ca se poate. Daca voi stiti ceva mai simplu de atat, va astept cu comentarii.

Sa fiti sanatosi.