Pentru ca sa nu fiu luat “in balon” ca anul trecut cand am postat, Doamne apara si pazeste, retete cu carne in marele post, am tacut o perioada, lipsit fiind de idei pentru regim de crutare, vegetarieni si credinciosi in post.

Totusi, aseara, dintr-o lipsa totala de inspiratie, am zis ca nu-i rau sa facem niste chiftelute din legume. Dupa ce am zis asta, ne-a lovit inspiratia si am zis sa le facem la cuptor, in tava. Mai rapid, mai dietetic, nu afumi casa, nu arzi ulei.

Apoi ne-am gandit ca in loc sa stam sa facem guguloaie, mai bine trantim totul intr-o tava si … ce-o iesi, o iesi.

A iesit bine, in sensul ca eu am mancat juma’ de tava langa un Roze de Purcari, la micul dejun am continuat si a mai ramas ceva si pentru deseara.

Hai sa nu va mai tin mult, mergeti si luati ceva morcovi, dovlecei, ceapa, si alte legume ce va sunt la indemana. Un cartof, doi ajuta si ei.

Le dati pe toate pe razatoarea mare si le lasati sa se scurga de sucuri, ajutandu-le cu sare (elimina lichidul mai repede) si cu forta pumnilor (nu le luati la pumni, doar le strangeti in mana).

Ce obtineti amestecati cu oregano sau ce condiment va place si un ou. Daca ati facut multe pacate, si postul e din ala strict, renuntati la ou si puneti doar pesmet, mai mult. Daca nu, puneti din amandoua.

Niste mazare verde nu deranjeaza, ba din contra, e bine primita.

Apoi intr-o tava cu hartie de copt in ea pentru siguranta, mancarea asta se va odihni la cuptorul cald cam o ora (poate si mai bine).

Cand e gata, lasati sa se raceasca un pic si apoi mancati cu ceapa verde, ridichii si ce mai gasiti prin zona.

Sa fie bine, zic!