• 1 banana
  • 2 oua
  • jumate de lingura de faina
  • un varf de lingurita de praf de copt
  • dulceata, gem, etc (optional)

Astazi m-am trezit deosebit de devreme. Poate ca m-am culcat foarte devreme sau poate ca ma gandesc de cateva zile la o reteta extrem de simpla pentru micul dejun. Multi zic ca e cea mai importanta masa, si la fel de multi o sar din lipsa de timp sau de dragul celor 15 minute de lenevit in pat cu telefonul pe snooze. Astazi de dimineata am zis ca ar fi interesant sa fac o reteta pe care mi-a zis-o cineva in weekend. Fiind extrem de simpla este numai buna pentru micul dejun.

Asa ca, devreme de dimineata, m-am gasit in bucatarie insotit de pisica lenesa, aparatul foto si o cana de cafea proaspat rasnita.

O banana cat mai coapta, doua oua, putina faina si un varf de lingurita de praf de copt. Asta-i tot ce am avut nevoie. Nu-i nevoie de zahar sau altceva, banana e destul de dulce. Eventual o mai reglati din ceva dulceata la sfarsit.

Am sfaramat banana cu o furculita si am pus peste ea cele doua oua. Banana nu trebuie sa fie chiar pasta. E bine daca mai raman si cateva bucatele prin ea.

Am amestecat bine compozitia, si am pus praful de copt si faina. Astea doua nu sunt neaparat necesare, dar faina leaga un pic mai bine compozitia iar praful de copt ajuta sa umfle clatita, sa o faca mai pufoasa. Am uns apoi o tigaie antiaderenta cu putin unt, am incins-o (tigaia), si am pus cate o lingura de compozitie acolo. Daca tigaia nu e incinsa, compozita se imprastie prea mult.

Nu puneti mai mult de doua linguri de compozitie deodata. Clatitele astea sunt destul de moi, asa ca sunt greu de intors. Apoi, intorsul lor la timp este esential, deoarece in cateva secunde se pot arde. Eu le-am intors pe ale mele dupa vreo 40 de secunde, dar aveam focul cam tare. Incercati sa faceti intai un test si sa gasiti raportul optim intre marimea flacarii si timpul de prajire.

Asta-i tot. Mie mi-au iesit cam 7 – 8 bucati, de ajuns pentru doua persoane dimineata. Daca vreti mai multe, dublati cantitatile. Am servit cu peltea de gutui si cafea.

Sa fie bine!