Dragii mei, asa cum va spuneam saptamana trecuta,  sambata seara am gatit pentru primul eveniment de social cooking din viata mea. Nu am sa va spun foarte multe despre asta, am sa las fotografiile sa vorbesca de la sine.

Cafeneaua UNA s-a dovedit a fi locul ideal pentru acest eveniment. Toata lumea a fost incantata de aspectul si caldura casei. Spatiul a fost mai mult decat suficient pentru cei 30 de invitati (de fapt, am folosit doar 3 camere din 4). Am incercat un meniu simplu, iar lumea s-a aratat interesata de modul de preparare, de ingrediente, de mici secrete. Am fost tot timpul inconjurat de persoane care imi cereau detalii despre fiecare pas facut.

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Pentru starter, m-am gandit ca bruschetta ar putea oferi destula variatie, avand si cateva persoane vegetariene sau care tineau post printre invitati.Am pregatit de acasa cateva paini, pe care le-am prajit si peste care fiecare si-a pus, dupa preferinta, rosii uscate in ulei, branza de 3 feluri, prosciutto, unt, ulei de masline sau busuioc.

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Pentru felul principal am facut muschiulet de porc cu susan. Desi a stat cam mult in cuptor, lumea a fost multumita de rezultatul final, mai ales ca Merlot-ul Menestrel de la Rotenberg a ajutat la desavarsirea gustului.

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

La garnitura a fost un piure de cartofi cu ceapa verde, care a fost vedeta serii.

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Pentru vegetarieni si cei care tineau post, am facut si o salata verde, cu rosii cherry intregi, un pic prajite pentru a le stimula putin gustul, mar ras, ulei de masline si menta proaspata. Va povestesc despre salata asta la timpul ei.

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Desertul a constat dintr-un mar copt cu sos de smantana. Multi invitati mi-au spus ca nu se asteptau ca un mar sa fie atat de bun si ca le-a amintit de copilarie sau de bunici. Iar ieri am primit cateva telefoane pentru a mai explica odata cum am facut sosul de smantana.

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Desi nu perfect, acest eveniment a fost unul reusit, care cred ca si-a atins scopul. Invitatii au socializat in jurul cuptorului si a plitei, mi-au pus multe intrebari, au fost interesati de tot ce am facut acolo, si toti au plecat acasa cu o amintire placuta si cateva idei noi pentru bucatarie. Pentru data viitoare voi incerca sa ii fac pe invitati sa interactioneza mai mult cu bucataria, ii voi ruga efectiv pe participanti sa ma ajute.

Le multumesc Luminitei si Danei ca m-au invitat la UNA, Marinei care a spalat un munte de vase si a tinut minte pe fiecare, Teodorei si Irinei pentru ca au feliat, taiat si curatat, si tuturor celor care au fost acolo pentru buna dispozitie si atmosfera frumoasa creeata. Pentru mine a fost o placere si sper sa ne vedem si data viitoare.

Razvan Anton - Social Cooking @ UNA

Puteti vedea aici toate fotografiile facute la eveniment.

O saptamana usoara.