Dragii mei, asa cum va spuneam saptamana trecuta, sambata seara am gatit pentru primul eveniment de social cooking din viata mea. Nu am sa va spun foarte multe despre asta, am sa las fotografiile sa vorbesca de la sine.
Cafeneaua UNA s-a dovedit a fi locul ideal pentru acest eveniment. Toata lumea a fost incantata de aspectul si caldura casei. Spatiul a fost mai mult decat suficient pentru cei 30 de invitati (de fapt, am folosit doar 3 camere din 4). Am incercat un meniu simplu, iar lumea s-a aratat interesata de modul de preparare, de ingrediente, de mici secrete. Am fost tot timpul inconjurat de persoane care imi cereau detalii despre fiecare pas facut.
Pentru starter, m-am gandit ca bruschetta ar putea oferi destula variatie, avand si cateva persoane vegetariene sau care tineau post printre invitati.Am pregatit de acasa cateva paini, pe care le-am prajit si peste care fiecare si-a pus, dupa preferinta, rosii uscate in ulei, branza de 3 feluri, prosciutto, unt, ulei de masline sau busuioc.
Pentru felul principal am facut muschiulet de porc cu susan. Desi a stat cam mult in cuptor, lumea a fost multumita de rezultatul final, mai ales ca Merlot-ul Menestrel de la Rotenberg a ajutat la desavarsirea gustului.
La garnitura a fost un piure de cartofi cu ceapa verde, care a fost vedeta serii.
Pentru vegetarieni si cei care tineau post, am facut si o salata verde, cu rosii cherry intregi, un pic prajite pentru a le stimula putin gustul, mar ras, ulei de masline si menta proaspata. Va povestesc despre salata asta la timpul ei.
Desertul a constat dintr-un mar copt cu sos de smantana. Multi invitati mi-au spus ca nu se asteptau ca un mar sa fie atat de bun si ca le-a amintit de copilarie sau de bunici. Iar ieri am primit cateva telefoane pentru a mai explica odata cum am facut sosul de smantana.
Desi nu perfect, acest eveniment a fost unul reusit, care cred ca si-a atins scopul. Invitatii au socializat in jurul cuptorului si a plitei, mi-au pus multe intrebari, au fost interesati de tot ce am facut acolo, si toti au plecat acasa cu o amintire placuta si cateva idei noi pentru bucatarie. Pentru data viitoare voi incerca sa ii fac pe invitati sa interactioneza mai mult cu bucataria, ii voi ruga efectiv pe participanti sa ma ajute.
Le multumesc Luminitei si Danei ca m-au invitat la UNA, Marinei care a spalat un munte de vase si a tinut minte pe fiecare, Teodorei si Irinei pentru ca au feliat, taiat si curatat, si tuturor celor care au fost acolo pentru buna dispozitie si atmosfera frumoasa creeata. Pentru mine a fost o placere si sper sa ne vedem si data viitoare.
Puteti vedea aici toate fotografiile facute la eveniment.
O saptamana usoara.
14 răspunsuri la “Social Cooking @ UNA”
hehe, sa inteleg ca a fost distractie maxima ?
urmatorul event cand ?
Nu stiu exact. Posibil prin ianuarie. Vom vedea.
A fost o seara minunata , asteptam cu nerabdare si urmatoarea invitatie iar mancarea a fost foarte buna , mai ales merele copate au fost excelente sigur o sa fac si eu 🙂
Multumim pentru aprecieri 🙂
Bravo Razvane…a fost super frumos papa bun si compania faina….
Abea astept sa ne strangem din nou la un gatit in gasca…
Si mie mi-a placut si sper sa re-editam cat mai curand.
Ma bucur ca am putut vedea in tine nu doar prietenul de-o viata ci si un profesionist 🙂
Am descoperit ca latura asta a ta e grozava, deci as dori s-o mai vad cat mai curand! Astept sa ne inviti iar, venim cu mare placere 🙂 Felicitari!
Intotdeauna cu placere 🙂
Multumesc de aprecieri!
Superbe pozele..si distractia pare pe cinste…multa bafta in continuare
P>S..poate ne vedem la un vin fiert..
Pai de sarbatori petrec o zi, doua si pe la Campina. Poate ne intalnim!
[…] asta este prajitura pe care o recomand si pentru sarbatori. A fost apreciata sambata trecuta la UNA (chiar daca nu a aparut in poze). Are grasimi si calorii multe, dar cred ca este mult mai […]
Vad lume buna acolo. S-a intrat cu invitatii?
Am invitat eu cateva persoane, a fost un fel de test sa vedem cum merge treaba. Data viitoare va fi public 🙂
[…] care au fost la Una isi amintesc desigur de sosul de smantana pentru merele coapte (smantana, miere, coaja de portocala […]