Nu v-am mai povestit de ceva vreme despre ce am mai facut. Au fost sarbatori, ne-am pregatit, ne-am plimbat, am mancat si am baut in cantitati mai mult sau mai putin optime. Pana una-alta a trecut si Pastele si revenim la normal, in asteptarea gratarelor de pe 1 Mai. Nu am stat chiar degeaba in perioada asta de liniste. Intr-o zi ploiasa de acum cateva saptamani discutam cu o prietena care vrea sa introduca in meniu la terasa ei hamburgeri, dar nu avea o reteta. La restaurant, sau la orice local care vinde mancare, fie el carciuma, pizzerie sau home delivery, e putin mai tehnica treaba: reteta de fapt este o fisa tehnologica care iti da cantitatile exacte pentru fiecare ingredient, iar pe baza ei iti calculezi necesarul zilnic precum si pretul fiecarei portii.
Asadar, daca Irina a avut incredere sa lase bucataria de la FoodMania pe mana mea, am zis sa facem o proba sa vedem ce parere are lumea. Asadar intr-o seara mi-am luat ustensilele si ne-am apucat sa lucram la hamburgeri, chifle si legume. In 3 ore a fost gata pregatirea (fara tanti Mili nu as fi fost gata la timp, asta e clar).
Am facut in total vreo 40 de hamburgeri din carne de vita, si am incercat sa fac in asa fel incat sa ajunga farfuriile calde la toata lumea si in acelas timp. Mi-a reusit partial, dar nu am avut plangeri.
Judecand dupa reactiile oamenilor, am avut succes. Farfuriile au venit goale in bucatarie, unii au cerut inca o portie si altii au vrut sa imparta experienta si cu cei de acasa, asa ca au mai cerut o portie la pachet.
A fost o seara frumoasa. Oamenii s-au simtit bine, au vrut poze la bucatarie, eu am baut o bere cu ei si am povestit diverse.
Pana ne hotaram daca intra sau nu in meniul de la terasa, vom mai organiza unul, doua evenimente de acest gen, tot la Food Mania (daca vremea tine cu noi vom avea si mai multe locuri la terasa de afara). Deocamdata se merge pe principiul friends and family dar poate deschidem in curand si pentru publicul larg.
Reteta de hamburgeri o gasiti AICI.
O puteti face acasa, sau poate fi o idee pentru gratarul de 1 mai, daca vreti sa iesiti din triunghiul mici – ceafa – pulpe.
Voie buna!