Despre cum a fost la Food Revolution Day


Asa cum va spuneam, vineri am fost invitat de catre Andra Carbunaru, de la Libraria Bastilia, la Food Revolution Day. Vreau sa spun de la bun inceput ca evenimentul a fost organizat ireprosabil de catre echipa Food Revolution Romania, reprezentata de Daniela Miscov si Miruna Meirosu, ambasadoarele Food Revolution Community in Romania.

Unul din putinele evenimente care a inceput fix la ora mentionata in anunt, a avut in program o tombola, cateva concursuri de gatit salate pentru familiile cu copii si diverse speech-uri.

Razvan Anton

Food Revolution Day

Eu personal le-am vorbit oamenilor putin despre experientele mele de pana acum, de ce am inceput sa gatesc si de ce am inceput sa scriu. Am dat si cateva interviuri, sustinand ideea de mancare sanatoasa si, in primul rand, facuta acasa.

Razvan Anton - Food Revolution Day

Razvan Anton - Food Revolution Day

Inedit pentru mine (si o mare onoare) a fost faptul ca am fost in juriul unui concurs de facut salate. Departajarea a fost foarte grea, dar toata lumea a plecat acasa cu cadouri, si toti au avut numai de castigat.

Food Revolution

Food Revolution

Partea mai putin buna a acestui eveniment a fost lipsa publicului. Lumea trecea, se uita, dar nu zaboveau foarte mult. Este foarte trist faptul ca aceste campanii au un succes enorm pe facebook (am primit foarte multe like-uri la toate postarile referitoare la acest eveniment) dar comoditatea ii impiedica pe multi sa participe activ.

Dragii mei, nu este suficient sa apasati un buton. Revolutiile nu se fac de acasa sau de la birou. Noi, cei care luptam pentru alimentatie sanatoasa, pentru intoarcerea la gatitul acasa, in familie, avem nevoie de sustinerea tuturor celor care impartasesc cu noi aceiasi idee. Si pentru asta trebuie sa fim impreuna si fizic. Am fost dezamagit ca un eveniment organizat asa de frumos si cu atat de multa dragoste nu a benificiat de un public pe masura.

Dar sper in mai bine si sper ca la anul vom avea si suportul autoritatilor pentru a organiza un eveniment si mai mare care sa aiba parte de multa vizibiliate.

Inchei acest articol cu cateva indemnuri, in spiritul Food Revolution Day si cu speranta ca schimbarea va interveni in curand:

Haideti sa lasam telecomanda din mana si in cele 2 ore de telenovela sa ne strangem toata familia in bucatarie si sa realizam ceva gustos si mai ales sanatos. Veti descoperi, in afara de satisfactia de fi creeat ceva cu mainile voastre, ca veti manca mai ieftin, mai bun, mai sanatos si seara voastra va fi mai frumoasa.

Haideti sa schimbam epoca consumerismului in epoca rationalului. Sa ne uitam pe eticheta inainte de a cumpara mancare. Sa mergem la piete si la macelarii, sa vorbim cu oamenii si sa ii intrebam despre mancarea noastra, sa nu o luam haotic de pe rafturile aranjate strategic in fata noastra.

Haideti sa nu mai dam copiilor nostri crenvusti si Mec si ciocolata, si sa le punem cat mai des legume si fructe in farfurie, pentru ca ei reprezinta viitorul. Orice copil, cand iese din scoala, ar trebui sa stie sa gateasca cel putin 10 retete de baza. Iar daca sistemul nu face asta pentru viitorul lor, ar trebui sa o facem noi ca parinti.
Haideti sa pornim o revolutie: revolutia mancarii facuta acasa, cu dragoste, din ingrediente proaspete si naturale.

Le multumesc fetelor pentru invitatie si pentru organizarea atenta a evenimentului, cat si participantilor la concursuri si celor care s-au oprit, fie si pentru scurt timp, sa ne asculte.

Sa fie bine!


3 răspunsuri la “Despre cum a fost la Food Revolution Day”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *