Pe site zice asa: “Tara lui Andrei ii sustine pe cei care stiu, pot si vor sa-i inspire pe cei de langa ei. Ii sustine pe toti cei care vor sa isi construiasca singuri viitorul şi sa creeze, impreuna, o tara mai buna in fiecare zi.”

Am decis sa particip cu un proiect in competitia lansata de Petrom. Proiectul acesta e un proiect de suflet al meu si am pornit in misiunea alaturi de un prieten drag, Alin Popescu, pe care sigur il cunoasteti prin intermediul fotografiilor de pe acest site.

Romania in Bucate este proiectul care vrea sa readuca in ochii nostri, ai oamenilor prea grabiti, retete stravechi, zone frumoase si mici producatori care fac lucruri asa cum faceau stramosii.

In Romania, lipsa unei educatii culinare adecvate duce la obiceiuri de consum nesustenabile, la ruperea contactului consumator-producator si la pierderea treptata a culturii culinare autohtone. In afara zonelor intens mediatizate, exista locatii mai putin cunoscute, cu o traditie culturala si culinara straveche, care se gasesc in afara circutelor turistice. Intreaga comunitate din aceste zone are de suferit, avand mai putine sanse sa obtina venituri din agroturism si vanzare de produse locale. Educatia culinara (in paralel cu promovarea produselor locale) este un mijloc eficient de a reinvia aceste zone, oferind totodata locuitorilor din mediul urban sansa de a se reconecta la traditii si de a re-invata conceptul de slow-food, in varianta autohtona.

Obiectivele noastre sunt clare. In primul rand vrem sa documentam retete stravechi din toate zonele tarii si sa promovam mici producatori locali. Al doilea pas ar fi sa educam publicul urban si sa il reconectam la traditiile autohtone din zonele mai putin cunoscute. Iar scopul final este sa facem educatie culinara pentru publicul urban si sa incurajam turismul culinar si cultural in zonele cu traditii stravechi.

Daca cele de mai sus suna bine in urechile voastre, si daca mi-ati fost alaturi pana acum ca cititori, rugamintea mea este sa votati acest proiect AICI.

Nu trebuie decat sa apasati butonul “Voteaza si tu!” , sa va faceti cont si sa sustineti initiativa mea.

Va promit lucruri frumoase.

Sa fie bine!