Pentru week-end-ul acesta aveam pofta de ceva iute, gustos si usor. Vroiam sa fie si simplu de facut si sa nu trebuiasca sa ma duc la magazin pentru ingrediente. Am incropit ceva din niste piept de pui (pe care l-am dezghetat si lasat sa ajunga la temperatura camerei), ketch-up picant, sos de soia si cateva condimente.
Pentru patru persoane am folosit 2 piepti de pui, la temperatura camerei, pe care i-am taiat cubulete. I-am condimentat cu un amestec de coriandru si mustar macinat, si am dat un praf de sare. Puteti folosi si carne de porc, doar ca aceasta trebuie prajita mai mult timp. Puteti folosi desigur si carne de vita, dar cu asta e alta poveste si alta preparatie, pe care am sa v-o povestesc alta data.
Intr-o tigaie foarte bine incinsa, am pus 2 linguri de ulei, apoi un catel de usturoi taiat fin, si am calit bucatile de piept de pui, la foc mare, amestecand in continuu. Aici trebuie sa va miscati un pic repede, deoarece usturoiul nu trebuie sa se prajeasca in ulei.
Puiul trebuie sa prinda o culoare alba, dar sa nu fie complet facut, deoarece va reveni in tigaie un pic mai incolo.
Dupa ce toate bucatile de pui s-au calit, le-am scos din tigaie. Am amestecat apoi ketch-up-ul cu sos de soia (in cantitati cat de cat egale), si le-am pus in tigaia incinsa.
Dupa un minut am adaugat puiul. Am pus si 2 lingurite de praf de chilli, si am amestecat totul bine. Puneti chilli dupa propriul gust si rezistenta la iuteala. Pentru mine a fost bine, dar alti meseni au considerat ca a fost putin cam iute.
Am lasat pe foc cam 5 minute, amestecand din cand in cand.
La sfarsit am pus 2 linguri de miere peste pui, amestecand din nou, si am mai lasat 2 -3 minute pentru ca mierea sa inceapa sa se caramelizeze si sa aromatizeze intreaga tigaie. Este de preferat sa folositi o miere cu aroma puternica, cum ar fi cea de tei.
Si gata!
Serviti cu orez simplu – veti avea nevoie de el ca sa mai diminueze din efectul ardeiului iute.
Va doresc o saptamana linistita.
Si stati pe aproape, voi reveni cu mai multe detalii referitoare la actiunea Light into Europe.
12 răspunsuri la “Pui dulce picant”
Salut!
Sper sa nu te deranjeze abordarea asta, sunt Chinezu (chinezu.eu) de la Blogal Initiative si vin cu o propunere. Cautam sa facem o lista cu bloggeri culinari carora sa le comunicam despre campanii targetate precum aceasta http://blogalinitiative.ro/faci-o-declaratie-culinara.html
Daca te intereseaza ne poti gasi la contact at blogalinitiative.ro, daca nu, scuzele de rigoare pentru deranj 🙂
Salut,
Cu cea mai mare placere – e bine cateodata sa ai si o „tema de lucru” deci, de ce nu 🙂
Multumesc pentru mesaj!
Salut!Astazi am incercat si eu reteta ta.A iesit ceva demential.Tot respectul!
Multumesc Robert!
Am incercat reteta. Este delicios puiul!!! Multumesc mult!!!!
Multumesc si eu :). Mai treci pe aici, poate vei mai gasi retete pe gustul tau.
Am facut reteta.
Mmm.. Foarte bun. Clar o salvez.
Multumesc
Merci
Am gatit reteta cu o singura mica modificare: am pus si o ceapa mica taiata pestisori pe langa usturoi. Foarte gustos, multumesc.
Salut,am mancat ceva de genul asta in Uk,diferenta este ca pieptul de pui venea „inecat” intr-un sos de miere cu sucul de la o portocala.Am sa incerc sa combin reteta ta cu sosul despre care vorbesc.Multumesc!
Am facut in seara asta . Super bun si foarte usor de facut . Recomand