• 4 inimi de porc
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de ketchup picant
  • 5 linguri de sos de soia
  • o legatura de patrunjel
  • o lingura de unt
  • sare
  • fulgi de ardei iute

Aseara imi era grozav de pofta de un pui la cuptor cu multe ierburi aromate. Am vrut sa iau un pui proaspat si am intrat in primul supermarket in drumul spre casa. Mi-am dat seama imediat ca ar fi trebuit sa stau cel putin o ora la coada. Traind in epoca unui consumerism exacerbat, ziua de 5 decembrie i-a luat prin suprindere pe toti posesorii de copii, nepoti, soti si sotii. In isteria creeata de dorinta de a indesa cat mai multe dulciuri in bocancii persoanelor dragi, oamenii abia scapati de la birouri au dat buzna si au format cozi in toate locurile care promiteau dulciuri in abalaje dragute, tipul de cadouri pe care Mosul Nicolae le-ar aduce celor cuminti.

Aaaaa, era sa uit, La Multi Ani Nicu, Nicolae, Nicoleta, Nicola, Nicusor, Niculina si tuturor celor care si-au sarbatorit ieri ziua onomastica.

Mi-am adus astfel aminte ca am in congelator 4 inimi de porc pe care le-am achizitionat mai de mult cu un scop nu foarte precis. Am improvizat pe loc o mancare din ele adaugand ce mai aveam pe acasa, caci de magazine nu vroiam sa mai aud. Va spun si voua cum sa faceti in cazul in care gasiti astfel de bucati.

Spalati bine inimile si eliminati atat cartilajele si partile mai tari, cat si grasimea in exces. Taiati-le cubulete nu foarte mari si dati un praf de sare si unul de fulgi de ardei iute sau boia peste ele (atentie, nu trebuie foarte multa sare in acest moment deoarece sosul de soia este sarat).

Razvan Anton inima de porc

Razvan Anton inima de porc cubulete

Incingeti bine, la foc mare, 4 linguri de ulei de floarea soarelui intr-o tigaie antiaderenta si puneti cuburile de carne. Nu le puneti toate odata pentru a pastra constanta temperatura uleiului. Pastrati focul tare, si amestecati des.

Razvan Anton inima de porc cuburi calita

Intre timp, faceti un sos amestecand 2 linguri de ketchup iute cu 5 – 6 linguri de sos de soia.

Cand carnea si-a schimbat culoarea (nu mai este rosie), turnati sosul in tigaie, amestecati bine si puneti capacul.

Razvan Anton inima de porc calita

Razvan Anton sos de soia ketchup iute

Lasati sa fiarba 10 minute la foc mediu, timp in care taiati nu foarte marunt o legatura de patrunjel.

Razvan Anton patrunjel tocat

Puneti patrunjelul in tigaie, amestecati bine si gustati o bucata de carne si putin sos. Daca mai este necesar, completati cu sare, iar daca simtiti ca mai este nevoie de iuteala, puteti pune piper sau ardei iute.In cazul in care mai adaugati ceva, mai lasati un minut focul aprins.

Razvan Anton inima de porc condimente sos de soia sare patrunjel

Dupa ce ati oprit focul, puneti peste carne o lingura de unt si amestecati astfel incat sa se topeasca si sa se incorporeze in sos.

Razvan Anton - inima de porc condimente patrunjel unt

Lasati cu capacul pus si focul oprit inca 5 minute si gata. Eu am servit alaturi de un orez simplu si o salata de sfecla rosie cu hrean.

Razvan Anton - Inima de porc cu sos de soia orez salata de sfecla rosie

Pofta buna!