• cartofi
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • condimente uscate (optional)

Saptamana trecuta va spuneam ca aparatul meu foto isi traieste ultimele zile. Se pare ca il voi mai uitiliza o perioada, deoarece Alin a avut bunavointa de a ma invata cateva trick-uri si de a imi da un blitz auxilar care ma ajuta enorm in realizarea fotografiilor.

Pentru a avea timp de teste, aveam nevoie de o reteta lunga, dar care sa imi ofere si ragazul de a ma opri si a testa diverse setari. Nu va povestesc despre butoane, iso-uri, diafragme si timpi de expunere.

Am sa va povestesc in schimb despre o reteta de cartofi, pentru care aveti nevoie de multa rabdare. Asa cum v-am obisnuit, nu este nimic complicat, doar ca cere un timp pentru a fi facuta. Noi am folosit doua tavi concomitent si tot ni s-a parut ca a durat o eternitate.

Luati cativa cartofi, sa zicem pentru 2 persoane vreo 4-5, ii curatati de coaja si ii taiati felii cat mai subtiri.

Razvan Anton cartofi

Razvan Anton cartofi taiati subtire

Ii puneti  apoi pe hartie de copt intr-o tava si peste ei sare, piper si cateva condimente uscate. Apoi pe fiecare felie de cartof, un strop de ulei de masline.

Razvan Anton cartofi felii sare piper condimente

Razvan Anton Cartofi cuptor sare piper condimente

Razvan Anton cartofi ulei condimente sare piper

Tava intra apoi in cuptor la foc mare. Fiind taiati foarte subtire, iar focul aproape de maxim, vor fi gata in aproximativ 10 minute.

Razvan Anton cartofi chips cuptor condimente

Noi am pus cativa cartofi si pe o tabla groasa pe care am asezat-o pe ochiurile aragazului. Fara ulei de aceasta data. Dureaza mai mult decat la cuptor iar cartofii ies un pic mai cruzi.

Razvan Anton cartofi plita

Razvan Anton cartofi plita

A durat mult, s-a facut foarte cald (atat de la cuptor cat si de la tabla incinsa pe aragaz) dar a fost distractiv si am avut timp sa invat sa lucrez cu noul blitz. Am sa ma perfectionez in curand.

Pofta buna!

Razvan Anton cartofi cuptor condimente sare piper ulei plita