• 2 piepti de pui
  • 5-6 linguri de sos de soia
  • 5-6 linguri de ketch-up picant
  • 2 linguri de miere
  • praf de chilli
  • sare
  • amestec de coriandru si mustar macinat (optional)

Pentru week-end-ul acesta aveam pofta de ceva iute, gustos si usor. Vroiam sa fie si simplu de facut si sa nu trebuiasca sa ma duc la magazin pentru ingrediente. Am incropit ceva din niste piept de pui (pe care l-am dezghetat si lasat sa ajunga la temperatura camerei), ketch-up picant, sos de soia si cateva condimente.

Pentru patru persoane am folosit 2 piepti de pui, la temperatura camerei, pe care i-am taiat cubulete. I-am condimentat cu un amestec de coriandru si mustar macinat, si am dat un praf de sare. Puteti folosi si carne de porc, doar ca aceasta trebuie prajita mai mult timp. Puteti folosi desigur si carne de vita, dar cu asta e alta poveste si alta preparatie, pe care am sa v-o povestesc alta data.

Razvan Anton Pui dulce picant ingrediente

Razvan Anton pui dulce picant cu mustar si coriandru

Razvan Anton pui dulce picant cu mustar coriandru si sare

Intr-o tigaie foarte bine incinsa, am pus 2 linguri de ulei, apoi un catel de usturoi taiat fin, si am calit bucatile de piept de pui, la foc mare, amestecand in continuu. Aici trebuie sa va miscati un pic repede, deoarece usturoiul nu trebuie sa se prajeasca in ulei.

Puiul trebuie sa prinda o culoare alba, dar sa nu fie complet facut, deoarece va reveni in tigaie un pic mai incolo.

Razvan Anton pui dulce picant

Razvan Anton pui dulce picant blansare

Dupa ce toate bucatile de pui s-au calit, le-am scos din tigaie. Am amestecat apoi ketch-up-ul cu sos de soia (in cantitati cat de cat egale), si le-am pus in tigaia incinsa.

Razvan Anton pui dulce picant cu soia si ketch-up

Razvan Anton pui dulce picant cu soia si ketch-up

Razvan Anton pui dulce picant cu soia si ketch-up

Dupa un minut am adaugat puiul. Am pus si 2 lingurite de praf de chilli, si am amestecat totul bine. Puneti chilli dupa propriul gust si rezistenta la iuteala. Pentru mine a fost bine, dar alti meseni au considerat ca a fost putin cam iute.

Razvan Anton pui dulce picant

Razvan Anton pui dulce picant

Am lasat pe foc cam 5 minute, amestecand din cand in cand.

La sfarsit am pus 2 linguri de miere peste pui, amestecand din nou, si am mai lasat 2 -3 minute pentru ca mierea sa inceapa sa se caramelizeze si sa aromatizeze intreaga tigaie. Este de preferat sa folositi o miere cu aroma puternica, cum ar fi cea de tei.

Razvan Anton pui dulce picant cu miere

Si gata!

Razvan Anton pui dulce picant

Serviti cu orez simplu – veti avea nevoie de el ca sa mai diminueze din efectul ardeiului iute.

Razvan Anton pui dulce picant cu orez

Va doresc o saptamana linistita.

Si stati pe aproape, voi reveni cu mai multe detalii referitoare la actiunea Light into Europe.