Rulouri cu spanac


Stim cu totii ca spanacul nu este foarte satios daca este mancat asa cum se afla el. De aceea se adauga si un ou deasupra, deoarece oul vine cu un aport substantial de proteine. Ca sa sporesti satietatea spanacului, trebuie de cele mai multe ori sa il amesteci cu diverse alte alimente. In zona Medias/Sighisoara se face un spanac amestecat cu orez, lapte si marar, foarte gustos si satios. Unii amesteca spanacul cu cascaval sau cu branza de burduf. Se mai poate face si placinta de spanac, cu foietaj cumparat sau facut in casa.

Am facut zilele trecute niste rulouri crocante cu spanac si cascaval, care merg perfect dimineata langa o cana cu iaurt. In primul rand am scos spanacul din congelator (punga cu spanac congelat nu prea lipseste), si l-am decongelat intr-o oala cu fundul gros.

Am am adaugat branza Cheddar, sare si piper si am amestecat totul.

Am asezat un pachet de foi de placinta cu partea lunga inspre mine. Am uns prima foaie cu unt topit, si am pus un strat de spanac.

Am rulat prima foaie, si am adus-o inapoi. Apoi langa acest rulou am mai pus putin spanac pe urmatoarea foaie, dupa ce am uns-o si pe aceasta cu unt topit.

Am rulat apoi si a doua foaie, incluzand si primul rulou. De data asta am uns cu unt si in timp ce rulam, pentru ca foile sa se pastreze maleabile.

Am facut operatiunea asta de 4 ori, apoi am luat-o de la capat. Nu este o regula a numarului de foi dintr-un rulou. In principiu ar trebui sa vedeti cam cate foi aveti in pachet, si sa impartiti astfel incat sa va iasa la fix. Dupa ce am facut 4 rulouri, am uns o tava cu unt si le-am asezat unul langa altul. Ar fi trebuit sa las putin spatiu intre ele, pentru ca s-au lipit unul de celalat dar tava fiind prea mica nu am putut sa fac asta.

In cuptorul preincalzit, rulourile au stat cam 30 de minute, pana cand s-au rumenit frumos la suprafata.

Am mancat vreo doua asa fierbinti, iar restul le-am tinut sub un prosop pana dimineata. Alta poza finala n-am asa ca va doresc multa liniste!


3 răspunsuri la “Rulouri cu spanac”

  1. […] astea pline de fier, merg la mine in orice forma. Vara le fac salata, iarna le fac placinta sau rulouri, si mai tot timpul imi place sa mananc o mancare de spanac. Acum, ca tot ne pregatim de ciorba cu […]

  2. In primul rand doresc sa te felicit pentru modul in care explici fiecare reteta. Rar am intalnit retete explicate atat de amanuntit si, mai ales, de ce trebuie procedat intr-un anumit fel si nu altfel…Am mai intalnit acest mod de explicare a retetelor culinare (sa inteleaga orice neexperimentat in ale artei culinare) in cartea de bucate scrisa de Jurcavan.
    In al doilea rand doresc sa te felicit pentru retele deosebite postate pe acest site. Voi experimenta multe dintre retele tale care mi se par foarte apetisante. Deja am facut (pentru prima data in viata mea…care numara niste ani buni) piept de rata cu sos de portocale…Nu mi-a venit sa cred ce bunatate a iesit. Eu, care nu mai mancasem niciodata rata in viata mea, am fost absolut incantata. Inca o data FELICITARI!
    Iti urez sarbatori fericite alaturi de cei dragi si sa ne rasfeti in continuare cu retele tale deosebite.

    La multi ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *