• 1 kg spanac congelat
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura de unt
  • 1 ou
  • sare, piper

Nu stiu cum se face, dar imi place mult spanacul. Frunzele astea pline de fier, merg la mine in orice forma. Vara le fac salata, iarna le fac placinta sau rulouri, si mai tot timpul imi place sa mananc o mancare de spanac. Acum, ca tot ne pregatim de ciorba cu afumatura, sarmale, carnati, gratar si tort, toate la aceaiasi masa, un pic de pregatire nu strica. Nu este chiar de post, dar daca eliminati untul, smantana si oul poate deveni. Nu va garantez insa ca gustul va fi chiar la fel.

De data asta am folosit spanac congelat. E de mare ajutor sa ai in congelator o punga de spanac congelat. Il poti folosi oricand, mult mai simplu si mai rapid decat cel proaspat, care oricum nu se gaseste tot timpul anul. Fiind congelat rapid si la putina vreme dupa ce a fost cules (firmele se lauda cu lucrul asta, sper sa fie asa), isi pastreaza si calitatile.

Asadar, pentru a aroma aceasta mancare banala, folositi cativa catei de usturoi taiati cat mai fin, pe care ii caliti intr-o lingura de unt. Amestecati untul cu foarte putin ulei inainte de a il praji – asta va ajuta ca untul sa nu se arda.

Lasati usturoiul la prajit doar cateva secunde, pana incepe sa isi elibereze din arome, dupa care puneti direct in tigaie spanacul, asa cum se gaseste el in punga. Nu-i nevoie sa il dezghetati inainte.

Adaugati sare si piper si puneti un capac deasupra. Dupa ce s-a dezghetat complet, nu are nevoie decat de 2 minute pentru a se patrunde si a se gati. Adaugati o lingura de smantana grasa acum, si amestecati.

Cred ca-i gata. Nu mai trebuie dacat sa puneti mancarea intr-o farfurie si sa asezati deasupra un ou. Nu-i obligatoriu, doar daca va place. Oul nu trebuie sa fie neaparat prajit, poate fi si poshat, adica fiert in apa. Este o reteta mai sofisticata pe aici, ideea e cam aceiasi.

Orice ati face, lasati galbenusul moale.

Asta-i tot!