Praz, masline, limba


Auzi la multa lume despre mancarea asta. Multi sunt incantati de ea, altii o ignora complet. Unii o fac cu bulion, altii o ingroasa cu faina, unii o fac zemoasa ca un fel de ciorba, altii o fierb pana cand se transforma intr-un fel de piure. Deasemenea, unii elimina prazul, in timp ce altii nu folosesc carne, construind mancarea asta doar in post. Am mai facut de cateva ori si intotdeauna mi-a placut. E usoara, gustoasa, prazul se inmoaie si are o textura placuta, maslinele dau aciditate iar limba fiarta bine este una din cele mai bune bucatele de carne. Inca un mare avantaj ar fi acela ca se face extrem de usor, iar daca ai si o oala sub presiune, treaba devine o joaca.

Inainte de toate am pus limba in apa rece cat sa o acopere si am pus oala pe foc. Am folosit limba de vita, dar se poate folosi si de porc, desi imi pare un pic mai grasa. Am luat spuma de la suprafata, nu ca ar fi foarte rea, ci doar ca se infunda supapa de la capacul oalei cu presiune si nu prea e bine. Cand a inceput sa fiarba si spuma nu mai era, am pus sare in apa si am acoperit cu capacul. A fiert sub presiune cam o ora jumate, dar si o singura ora era suficient. Daca nu aveti oala sub presiune, ar trebui sa fierbeti cam 3 ore la o bucata de limba pentru a fi frageda. Limba de vaca

Dupa ce s-a racit putin,  am indepartat pielea groasa de la suprafata si am lasat deoparte bucata de carne ramasa. Am transferat zeama ramasa de la fiert intr-o alta oala. Tot ce vedeti galben in poza inseamna gust. Zeama de carne

Prazul taiat rondele l-am pus la fiert in apa cu gust. Deoarece nu am folosit foarte multa apa la fiert, lichidul a fost suficient.Praz

Aici la fiert puteti pune cateva boabe de piper, o frunza de dafin, ceva iuteala daca va place. Daca vreti o aroma deosebita, puteti adauga si 2 cuisoare. Nu mai multe. Cand prazul s-a imuiat (nu l-am lasat sa se fiarba prea mult), am adaugat masline negre fara samburi si am lasat sa mai bolboroseasca putin lucrarea. masline

Mai departe e poveste – praz cu masline in farfurie, limba taiata cubulete cat o imbucatura deasupra, putin piper macinat, un pic de praf de chilli (cui nu-i place sa nu puna), si cam gata. Un traminer de la frigider langa si iata inca o masa usoara marca Tu Ce Mananci (daca dati un like aici puteti fi la curent cu viitoare retete).

Voie buna!


2 răspunsuri la “Praz, masline, limba”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *