• rom alb
  • apa minerala
  • zahar brun
  • menta proaspata
  • lamaie/ lime
  • gheata

E oficial, vine primavara. Chiar daca afara e zapada, aseara a nins si pe strazi e gheata. Important e ca astazi e prima zi de primavara.

Si pentru a primi anotimpul cald cu bratele deschise, se cuvine sa il intampinam cu un cocktail. Asa cum ne-a intampinat Adriana cand ne-a gatit puiul cu portocale. Adriana s-a decis sa isi faca publice gandurile si retetele si ce mai are ea de zis, asa ca in curand ne vom bucura de un nou blog: http://www.adriadna.com. Deocamdata este in constructie dar va voi anunta cand va fi lansarea oficiala.

Pana atunci, haideti sa ciocnim un pahar de Mojito. Este o bautura de vara, dar nu ne interzice nimeni sa ne racorim de pe acum cu un pahar, doua. Iata ce zice Adriana:

Mojito este unul dintre cele mai cunoscute cocktail-uri cubaneze pe baza de rom. Dulceata zaharului brun, racoarea lamaii si aroma de menta completeaza taria romului, facandu-l ideal pentru serile calduroase de vara. Si nu numai…

Menta, zaharul brun si lamaia/lime se pun intr-un pahar inalt si se zdrobesc astfel incat uleiul aromatic din menta sa se amestece cu zeama de lamaie si zaharul brun.

Razvan Anton - ingrediente Mojito

Razvan Anton - preparare Mojito

Razvan Anton - Mojito ingrediente

Romul se toarna deasupra si se amesteca putin pentru a se desface aromele, pentru a se dizolva zaharul brun si pentru a ridica frunzele de menta pentru o mai buna prezentare.

Razvan Anton - Mojito rom

Ravan Anton - Mojito preparare

Se adauga cuburile de gheata si apa minerala. Se orneaza cu o felie de lamaie/lime, se adauga un pai si gata, Mojito-ul este numai bun sa fie baut!

Razvan Anton - Mojito preparare

Razvan Anton - Mojito preparare

Destul de simplu si eficient as zice eu.

Sa aveti o primavara frumoasa.

Razvan Anton - Mojito