E oficial, vine primavara. Chiar daca afara e zapada, aseara a nins si pe strazi e gheata. Important e ca astazi e prima zi de primavara.
Si pentru a primi anotimpul cald cu bratele deschise, se cuvine sa il intampinam cu un cocktail. Asa cum ne-a intampinat Adriana cand ne-a gatit puiul cu portocale. Adriana s-a decis sa isi faca publice gandurile si retetele si ce mai are ea de zis, asa ca in curand ne vom bucura de un nou blog: http://www.adriadna.com. Deocamdata este in constructie dar va voi anunta cand va fi lansarea oficiala.
Pana atunci, haideti sa ciocnim un pahar de Mojito. Este o bautura de vara, dar nu ne interzice nimeni sa ne racorim de pe acum cu un pahar, doua. Iata ce zice Adriana:
Mojito este unul dintre cele mai cunoscute cocktail-uri cubaneze pe baza de rom. Dulceata zaharului brun, racoarea lamaii si aroma de menta completeaza taria romului, facandu-l ideal pentru serile calduroase de vara. Si nu numai…
Menta, zaharul brun si lamaia/lime se pun intr-un pahar inalt si se zdrobesc astfel incat uleiul aromatic din menta sa se amestece cu zeama de lamaie si zaharul brun.
Romul se toarna deasupra si se amesteca putin pentru a se desface aromele, pentru a se dizolva zaharul brun si pentru a ridica frunzele de menta pentru o mai buna prezentare.
Se adauga cuburile de gheata si apa minerala. Se orneaza cu o felie de lamaie/lime, se adauga un pai si gata, Mojito-ul este numai bun sa fie baut!
Destul de simplu si eficient as zice eu.
Sa aveti o primavara frumoasa.
4 răspunsuri la “Cocktail time”
Mojito se bea mult si in Spania…cum este asa de racoritor vine numai bine in serile/noptile sufocante de vara! ( tot el e vinovatul ca mi-am plantat menta pe terasa:))))
Eu astept cu nerabdare noptile alea sufocante 🙂
Merge mult mai bine cu gheata maruntita 😉
Merge oricum. Rom sa fie 🙂