• 1 kg cartofi
  • 200 g mascarpone
  • 5 oua fierte
  • 6 fire ceapa verde
  • 6 ridichii rosii
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare, piper

Ma tin de ceva vreme sa va povestesc despre reteta asta. Am facut-o din intamplare, dupa Paste, cand am observat ca mi-au ramas cateva oua rosii pe care nu mai aveam pofta sa le mananc ca atare. Asa ca am incropit o salata de cartofi peste care am asezat si ouale taiate felii. Pentru a “lega” cumva salata, am folosit mascarpone. Nu vroiam sa folosesc maioneza – nu suport maioneza iar in combinatie cu ou mi se pare devastatoare pentru ficat. Mascarpone este o branza foarte cremoasa, obtinuta din smantana cu adaos de zeama de lamaie (acid citric in epoca noastra). Puteti face mascarpone si acasa, nu e mare lucru daca aveti smantana grasa, proaspata si cat mai putin prelucrata. Vedeti mai jos un scurt filmulet despre cum se face in casa.

Sa revenim totusi la reteta. Pe langa mascarpone am mai adus la un loc cartofii, cateva oua rosii ramase de la masa de Paste, ridichii, ceapa verde. Pentru arome am folosit patrunjel si ulei de masline putin iute.

Cartofii curatati si taiati bucatele i-am pus la fiert in apa cu sare. Intre timp m-am ocupat de pregatirea celorlate ingrediente. Respectiv am taiat ouale rondele (ajuta mult un accesoriu special pentru treaba asta), am feliat ridichiile si am tocat ceapa verde si patrunjelul.

In castronul in care urma sa stea salata, am amestecat patrunjelul cu mascarpone.

Cand cartofii s-au fiert, i-am scos intr-o sita si am turnat peste ei apa rece: am vrut sa le opresc fierberea cat mai repede si sa ii racesc putin pentru a ii putea pune peste mascarpone. Asa ca, in momentul in care mai erau doar putin calduti, i-am adaugat peste branza.

Am amestecat si am adaugat si restul ingredientelor, cu putina sare grunjoasa si piper pentru gust, totul stropit cu ulei de masline.

Am preferat sa pun rondelele de oua in farfurie, pentru a nu se sfarama si amesteca cu toata salata.

Cam asta a fost.

Voie buna va doresc!