Astazi nu este o reteta, doar vreau sa va povestesc despre un eveniment la care am participat ieri, cu ocazia unei intalniri in care am vrut sa iesim putin din cladire. Am fost la o casa, o cafenea, un loc unde oamenii se intalnesc la o cafea, o limonada intr-o atmosfera calma si linistita. Tot aici se organizeaza tot felul de evenimente, live cooking si intalniri diverse. Va las sa vedeti mai multe despre asta pe pagina lor de facebook.

Eu am sa va povestesc despre ce am facut acolo ieri.

Pe la 10 jumatate dimineata am ajuns la locatie unde am fost intampinati de Daniel Wendorf de la Societe Gourmet. Daniel are o experienta culinara de peste 10 ani, fiind indrumat la inceputurile carierei sale de catre Uwe Messner, un chef celebru, posesor al unei stele Michelin.

Daniel ne-a pregatit o surpriza: pe mese se aflau deja cateva praline care asteptau sa fie decorate.

Praline - atelier Societe Gourmet

Dar pana la pasul acesta, am aflat cateva secrete din culisele maestrilor cofetari. Intai de toate am topit ciocolata, in care am pus 3 picaturi dintr-o sticluta ce continea un extract foarte concentrat de ardei iute. Si am amestecat bine, eu avand rolul de sous chef in aceasta faza.

Praline - atelier

Cu acest filling, Daniel a umplut cateva praline, pe care le-am “sigilat” apoi cu ciocolata si au intrat la frigider.

Praline - atelier

Praline - atelier

A urmat o scurta degustare, unde ne-am intalnit cu unt pur de cacao, o ciocolata aromata si, preferata mea, ciocolata 100% – un fel de cacao pura care mie imi place foarte mult.

Apoi fiecare s-a apucat sa orneze pralinele, folosind ciocolata alba si neagra, violete cu zahar, fistic extra fresh si petale de flori de camp.

Praline - atelier

Praline - atelier

Praline - atelier

Praline - atelier

Intre timp, pralinele bagate in frigider s-au intarit si a urmat un procedeu interesant si destul de dificil – pralinele erau puse in ciocolata fierbinte, apoi scoase si scoase pe hartie cerata. Un procedeu care pare simplu, dar care necesita totusi un pic de indemanare. Eu personal m-am murdarit destul de tare de ciocolata, dar nu zic ca e un lucru rau asta.

Praline - atelier

Praline - atelier

Pana s-au racit si pralinele am avut timp sa discutam de-ale noastre. Apoi am primit tot ce am facut intr-o cutiuta frumoasa.

Praline - atelier

A fost o experienta placuta, gustoasa pe care as vrea sa o repet cat mai des.

Praline - atelier

O saptamana frumoasa va doresc.