Poate ca dupa sarbatorile astea aveti nevoie de o mancare usoara, fara calorii dar in acelas timp gustoasa, cu arome inedite. Si poate vrei sa o faceti si in cel mai scurt timp posibil, din ingrediente putine si simple. Mie personal imi ia maxim 30 de minute pana cand mancarea asta este in farfurie si nu cred ca voua va poate lua mai mult de atat.
Recunosc ca arata ca o tocanita de ciuperci, dar lipseste eterna ceapa calita, cateva ingrediente ii dau un aer deosebit, si se va ridica mai sus stacheta. Asadar, ingredientele:
Inainte de toate puneti o oala cu apa si sare la fiert. Multa apa. Cand apa da in clocot, turnati orezul. O sa il verificati din cand in cand sa nu se lipeasca dar in 10 -15 minute va fi gata de scurs. Fiind multa apa, el va ramane „bob cu bob”.
Ciupercile, spalate bine, le taiati in bucati mari – dintr-o ciuperca pot iesi 3 felii sau chiar 2.
Intr-o tigaie sau wok incingeti putin ulei, la foc mare, si puneti un cub de unt in el. Uleiul ajuta foarte mult deoarece altfel untul s-ar arde imediat.
Lasati focul la maxim, puneti ciupercile si amestecati in continuu.
Cand ciupercile sunt patrunse (trebuie sa ramana relativ tari dar sa se rumeneasca un pic), adaugati putina sare si o lingura de lapte de cocos. Tot acum puteti pune si cativa fulgi de chilli – dupa gust, preferinte si taria papilelor.
Dupa 2-3 minute, puneti si o lingura de sos de soia. Atentie ca sosul este sarat deci folositi foarte putina sare in rest.
Ciupercile in mijloc, orezul pe margine, putini fulgi de chilli si un pic de sare pe orez (daca mai este necesar) si iata o masa perfecta, gustoasa, gata in cateva minute.
Pofta buna!