Cred ca am observat cu totii ca in multe retete se pune problema utilizarii unor ustensile care nu de fiecare data se afla in bucatariile noastre. Daca unele sunt simplu de cumparat si de folosit sau tinut in casa, unele sunt un pic mai dificil de achizitionat, mai ales daca nu le utilizam zilnic, sau cu o frecventa care sa impuna folosirea lor.
M-am lovit de cateva ori de aceasta problema, si chiar mi s-a spus ca multi oameni nu au in bucatarie diverse unelte. Se pune asadar problema unei alternative. Voi cauta sa scriu cate o alternativa de fiecare data cand voi folosi un instrument care poate nu exista in bucatariile voastre.
Astazi vreau sa va arat cum puteti obtine o pasta de usturoi foarte fina, chiar daca nu aveti un pisator sau un mojar in casa.
Luati cativa catei de usturoi pe care ii puneti pe un fund de lemn.
Ii taiati cu un cutit ascutit in fasii cat mai subtiri posibil si presarati sare (de preferat un pic mai mare) peste fasii.
Cu un cutit cu lama mai lata presati apoi usturoiul si frecati-l de fundul de lemn. Strangeti la un loc bucatile de usturoi si repetati operatiunea pana obtineti o pasta. Sarea va ajuta pentru a pisa cat mai fin fasiile.
Sper ca v-a fost de folos acest mod de a prepara o pasta de usturoi cat mai fina. Astept de la voi cat mai multe intrebari si poate gasim impreuna alternative la diverse ustensile si aparate.
Noapte frumoasa.
Later edit: cu ocazia unei fripturi am vrut sa va arat mai pe larg cum puteti face un mujdei, folosind metoda mea. Succes!
4 răspunsuri la “Pasta de usturoi”
[…] Am zdrobit cateii de usturoi si le-am pus pe toate in mojar. Daca nu aveti un zdrobitor de usturoi, procedati ca aici. […]
Sunt un om preocupat, pasionat si chiar „‘torturat”‘ de ergonomie.
Nici eu nu imi pot permite sa cumpar toate ofertele accesoriilor pentru bucatarie, dar pentru operatiile frecvente, chiar cvasifrecvente, imi procur scula necesara.
Folosesc usturoi de cel putin doua ori pe saptamana; asa ca mi-am luat un aparat de presat usturoi. Cand nu ma simt satisfacut de ceea ce obtin atunci folosesc mojarul (din marmura).
Pentru mine timpul este f pretios!
ADENDDA …off topic
Am observat ca din retetarul tau lipseste pestele. Sa fie o simpla scapare?!
Care retetar? Am cateva retete pe aici cu peste, ce-i drept nu foarte multe.