Cred ca am observat cu totii ca in multe retete se pune problema utilizarii unor ustensile care nu de fiecare data se afla in bucatariile noastre. Daca unele sunt simplu de cumparat si de folosit sau tinut in casa, unele sunt un pic mai dificil de achizitionat, mai ales daca nu le utilizam zilnic, sau cu o frecventa care sa impuna folosirea lor.

M-am lovit de cateva ori de aceasta problema, si chiar mi s-a spus ca multi oameni nu au in bucatarie diverse unelte. Se pune asadar problema unei alternative. Voi cauta sa scriu cate o alternativa de fiecare data cand voi folosi un instrument care poate nu exista in bucatariile voastre.

Astazi vreau sa va arat cum puteti obtine o pasta de usturoi foarte fina, chiar daca nu aveti un pisator sau un mojar in casa.

Luati cativa catei de usturoi pe care ii puneti pe un fund de lemn.

Razvan Anton catei de usturoi pe fund de lemn

Ii taiati cu un cutit ascutit in fasii cat mai subtiri posibil si presarati sare (de preferat un pic mai mare) peste fasii.

Razvan Anton usturoii fasii subtiri sare

Cu un cutit cu lama mai lata presati apoi usturoiul si frecati-l de fundul de lemn. Strangeti la un loc bucatile de usturoi si repetati operatiunea pana obtineti o pasta. Sarea va ajuta pentru a pisa cat mai fin fasiile.

Razvan Anton pasta de usturoiRazvan Anton pasta de usturoi

Sper ca v-a fost de folos acest mod de a prepara o pasta de usturoi cat mai fina. Astept de la voi cat mai multe intrebari si poate gasim impreuna alternative la diverse ustensile si aparate.

Noapte frumoasa.

Later edit: cu ocazia unei fripturi am vrut sa va arat mai pe larg cum puteti face un mujdei, folosind metoda mea. Succes!