• albus de ou
  • zmeura, capsuni sau orice alte fructe de sezon
  • zahar - 30 g pt fiecare albus

Vorbeam de curand cu mai multe persoane care nu cunosteau conceptul de „spuma”. Cand eram mic, asta era un desert asteptat mai ceva ca vacanta de vara. Venea tot pe atunci, amestecat cu capsuni, cirese, visine, zmeura si cam orice alt fruct va trece prin cap. Aud vorbe care zic ca oul crud nu e bun. Ei, ce sa spun, poate in teorie asa o fi dar am mancat de cand ma stiu spuma cu tot felul de fructe, facuta din oua din curte si n-am avut nici o problema. Si nici n-am auzit ca ar fi murit cineva de la albus crud de ou.

Sa lasam vorba la o parte.

Luati doua oua si separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le folositi la altceva (va spun eu odata la ce). Albusurile le puneti intr-un castron si le mixati sau bateti cu un tel pana obtineti o spuma tare.

Cand ati obtinut o spuma tare, care sta in picioare sau pe lingura, adaugati zahar. As zice eu dupa gust dar nu mai putin de 30 de grame pentru fiecare albus. Mixati / bateti in continuare, pana cand nu mai simtiti cristalele de zahar.

Adaugati zmeura si amestecati cu o lingura, zdrobind fructele de peretii vasului.

Faceti repede o portie pentru cei ce nu au rabdare.

Puneti restul la frigider si lasati 10 – 15 minute sa se raceasca putin. Apoi ornati cu capsuni sau cu mai multa zmeura si gata, ati terminat treaba.

Daca vreti sa mergeti un pic mai departe cu desertul asta, presarati deasupra zahar pudra si „rumeniti-l” cu o lampa de bucatarie cu gaz.

Cam asta-i tot. Happy faces.