• 4 oua
  • lapti de peste
  • un fir de ceapa verde
  • o ridichie rosie
  • capere
  • sare, piper, unt

Improvizatia, in general, aduce multe lucruri bune. In jazz, improvizatia a dat nastere la capodopere. In pictura, a generat stiluri noi. In sport a adus victorii si a facut campioni iar in caz de urgenta tot improvizatia a salvat vieti.

In bucatarie insa, improvizatia aduce lucruri uimitoare in farfurie, alaturari de arome care nu te asteptai vreodata sa se poata alatura. Friptura de porc cu garnitura de piersici pe gratar, inghetata de bors, ananas copt cu sos tabasco, branza cu maioneza, si a tot asa. Indrazneala poate duce la dezastre uriase, dar poate avea si rezultate spectaculoase.

Intr-o dimineata cu nori si vant, m-am trezit si m-am apucat de improvizat. Aveam oua, niste lipii, ceva verdeturi, niste capere mari si un castronel de lapti de peste. Pentru cei care nu stiu, conform dexonline, laptii de peste sunt “produse sexuale ale peștilor masculi, cu aspect de masă gelatinoasă albă”. V-ati prins voi despre ce este vorba. In viata reala, arata asa:

Bun, am pus toate astea alaturi si mi-am vazut de treaba.

In primul rand, am transformat laptii intr-o pasta, peste care am adaugat oua, sare si piper.

Am incins bine unt in tigaie si am pus jumatate din compozitie, care a inceput sa faca bulbuci. Am pus deasupra ceapa verde, ridichii, capere.

Cand omleta a inceput sa se intareasca, chiar daca era moale la suprafata, am pus o lipie peste toata omleta.

Am apasat bine, pe centru si pe margini, dupa care am pus o farfurie deasupra si am intors omleta pe farfurie.

Am rulat, am repetat cu cealalata jumatate de compozitie ramasa. Si asa am obtinut 2 rulouri, pe care le-am taiat pe din doua.

O mana de cirese, o lingura de mustar sau sos de care iti place, o sticla de prosecco rece si cred ca se pun bazele pentru o zi frumoasa.

Sa fie bine!