Desi foarte putin folosite, exista multe retete in care bananele sunt ingredientul principal. Au un gust fin si reprezinta o excelenta sursa de vitamina B6, ajutand totodata si la aportul de vitamia C si potasiu.
Am sa va prezint mai multe retete pe baza de banane, dar astazi ma voi opri la una din cele mai rapide. Se potriveste de minune pentru momentele in care vreti o gustare rapida sau un desert.
Aveti nevoie de cateva banane, sa zicem 5 banane mari, si o tableta de ciocolata buna. Buna in cazul de fata inseamna de care va place, dar nu trebuie sa contina crema sau biscuti. Veti vedea imediat de ce.
Curatati bananele si taiati-le in bucati de maxim 2 cm grosime. In fiecare bucata, introduceti o scobitoare, dupa care le puneti in frigider.
Pentru a topi ciocolata se gasesc multe metode. Din punctul meu de vedere cea mai eficienta este urmatoarea: incalziti bine o cratita cu apa. Rupeti ciocolata in bucati cat mai mici si o puneti intr-o punga apoi puneti punga in apa calda, avand grija ca focul sa fie foarte mic (apa nu trebuie sa fiarba). In cateva minute ciocolata se va topi.
In momentul in care aveti ciocolata topita complet, scoateti bananele din frigider si turnati peste ele ciocolata – taiati un colt al pungii si strangeti usor. Mie mi se pre ca arata mai bine asa, dar, daca va pare dificil sa puneti ciocolata printre scobitori, puteti inversa operatiunile (intai ciocolata apoi scobitorile). In orice caz, atentie, punga va fi fierbinte.
Puneti apoi farfuria la loc in frigider pana cand se intareste ciocolata.
Asta e tot. Sa fiti fericiti!