• 400 g ficat de iepure
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel tanar
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • ulei
  • oregano proaspat
  • sare, piper, praf de ghimbir

Dintre toate organele, intotdeauna am urat ficatul. Nu imi placea gustul, textura, faptul ca mereu este prea gatit si devine nisipos. Asta pana cand am mancat pentru prima data ficat de iepure. Ficatul de iepure este cu totul altceva. Alt gust, alta textura DAR trebuie gatit putin, fara al il lasa minute intregi in tigaie. Nu speram vreodata sa gasesc asa ceva la supermarket. Iata ca, zilele trecute am gasit la Auchan o punga cu ficat de iepure. Cu 400 de grame de ficat si ceva legume pe langa am reusit sa fac o masa decenta pentru 4 persoane. Iata cum.

Inainte de toate am scos ficatul din frigider si l-am asezat pe o farfurie pentru a ajunge la temperatura camerei. Cateva minute sunt de ajuns.

Apoi am curatat si taiat 2 morcovi, dupa care i-am pus in apa fiarta cu sare si ulei de masline. In 5 minute am oprit focul si i-am lasat in apa calda.

Am taiat restul legumelor si le-am asezat pe o farfurie pentru a fi la indemana.

Intr-un wok am incins ulei si am adaugat pe rand, la interval de 2 – 3 minute, intai cepa, apoi ardeiul si la sfarsit dovleceii.

Odata cu dovleceii am adaugat si sare, putin piper si o lingurita de praf de ghimbir, iar dupa 3 minute am adaugat doua linguri de sos de soia, am amestecat astfel incat sosul sa imbrace toate legumele si gata cu garnitura.

Urmeaza parte frumoasa dar si delicata. Daca sunt tinuti prea mult pe foc, ficatii devin innecaciosi. Asadar, este de mare importanta un timing corect.

Am incins intr-o tigaie ulei cu unt (stim ca untul fumega destul de repede si uleiul il ajuta sa nu se arda). Am condimentat cu sare, piper si oregano proaspat de pe balcon (multumesc Raluca pentru ghiveci).

Cand untul s-a incins bine am adaugat, pe rand, ficateii. Am mentinut focul tare, pentru ca ei sa sfaraie.

Dupa 30 – 40 de secunde de sfarait i-am intors pe partea cealalata si cu o lingura am mai pus unt incins din tigaie peste ei.

Inca 40 de secunde si ficateii au fost gata. I-am scos intr-o farfurie si i-am mai lasat sa se odihneasca un minut, doua, timp in care am prajit 4 felii de paine in untul ramas in tigaie. Pe farfurie am asezat legume, ficatii deasupra stropiti din nou cu unt si potriviti de sare si piper, o felie de paine prajita in unt si totul condimentat cu frunze proaspete de oregano.

Daca preferati, puteti sa serviti ficatul direct pe o felie de paine, cu sare grunjoasa si o bere neagra alaturi.

Voie buna sa fie!