Fiind sezonul dovleceilor m-am gandit ca nu strica si o supa, mai ales ca lichidele sunt recomandate pe perioada verii. Asa ca, atunci cand am iesit acum ceva vreme la un gratar, alaturi de diverse fripturi am vrut sa fac si ceva mai usor, la fel de bun si rece si cald (parca rece merge mai bine, e mai racoritoare, supa asta parfumata).
Teo a facut pentru prima data supa asta minunata, asa ca a avut onoarea (nu stiu daca si placerea) de a o replica. Legumele au fost curatate, spalate si taiate cubulete, iar dovleceii curatati de coaja.
Cat timp au fiert restul legumelor (in apa putina, cat sa le acopere, si o lingura de sare), dovleceii au fost taiati cubulete mici (pentru a se fierbe si ei la randul lor cat mai repede).
Cand legumele au fost aproape fierte, Teo a adaugat si dovleceii. Acestia nu au nevoie de foarte mult timp pentru a se inmuia, si nu trebuie fierti mult pentru a pastra in ei vitaminele. Deci, cand s-au inmuiat dovleceii, s-a scurs o parte din apa (cam jumate, o puteti adauga inapoi daca vi se pare ca supa e prea groasa). S-a adaugat busuioc proaspat si blender-ul a intrat in functiune, pana cand legumele au ajuns un piure gustos si parfumat.
Apoi Teo a reglat consistenta supei (cu zeama ramasa de la fiert) si a adaugat o lingura mare de smantana dulce si grasa. Aceasta lingura de smantana asigura cremozitatea preparatului, face supa fina si delicata.
Atentie ca daca re-incalziti supa, smantana se va branzi. De aceea, puneti smantana doar in cantitatea pe care o mancati pe loc. Ce ramane la frigider trebuie sa stea fara smantana, aceasta fiind adaugata in momentul reincalzirii.
Noi am servit supa simpla, cu o felie de paine prajita pe gratar, iar a doua zi a mers foarte bine direct din frigider. Puteti adauga in ea, la servire, fulgi de ardei iute sau cativa stropi de ulei de masline. Veti avea o mare surpriza, zic eu, placuta.
Voie buna!
8 răspunsuri la “Supa crema de dovlecei”
Se pare ca e sezonul supelor-creme 🙂
Super ideea cu supa de dovlecel, iar ce ma incanta cel mai tare e menta aceea proaspata care cu siguranta ii da un aer fresh. Mi-o imaginez mai degraba rece, poate chiar cu un cub de gheata…
E pe „to do” list, garantat!
Absolut Andra, rece si mie mi se pare mai buna decat calda. Mai ales acum, vara 🙂
Menta este…busuioc!
Da, busuioc am pus atunci. Dar acum, ma gandesc ca parca ar merge si menta 🙂
multumim de idee ! grozava si usoara
Pofta buna atunci 🙂
salut !!! ma dedeam pe net sa gasesc o reteta pentru supa crema; n-am facut niciodata asa ceva si uite ca am gasit site-ul tau. daca mai stii, am fost colegi de facultate la design de produs. uite ca e mica si lumea internetului… mi-a adus maica-mea de la tara dovlecei si o sa-i transform in ceva bun, diseara, cred.
Normal ca mai stiu Andreea :). Da, lumea e mica. Sper ca a iesit buna supa.