Paste, pui, usturoi copt, bacon crocant si ciuperci


Poate ca multa lume se intreaba, asa cum m-am intrebat si eu la un moment dat, ce o fi cu puisorii aia mici, congelati, prin vitrinele frigorifice ale magazinelor. Coquelet, sau cocosel pe limba noastra, este o gaina crescuta in fermele din Bretania (de obicei), hranit exclusiv cu porumb, care dupa 28 de zile este sacrificat. Fiind foarte mic are o carne frageda, cu o tenta galbuie venita de la hrana pe baza de porumb.

Una peste alta tot pui este, dar are un gust mai puternic, bate spre puiul de casa. Fiind asa mic, poate fi folosit la diverse preparate mai … minimaliste.

Eu am luat un cocosel de la magazin, si mi-au cazut in traista si cateva felii de bacon cu putina grasime, vreo cateva ciuperci si o mana de paste proaspete. 

Gasiti paste proaspete prin frigiderele din supermarket. Gustul este complet diferit si, chiar daca sunt putin mai scumpe decat cele uscate, eu zic ca merita diferenta. Daca e mare bai, puteti sa le faceti voi acasa ca aici. Va costa doar o mana de faina si un ou.

Inainte de toate m-am apucat de copt usturoiul – intr-o folie de aluminiu, capatani intregi, pudrate cu sare si stropite cu ulei. Intra la cuptor la foc maricel pentru 30 de minute. Usturoiul va deveni pufos, gustos, savuros.

Intr-o tigaie pusa pe foc mic, asezam feliile de bacon si ciupercile taiate sferturi. Puteti folosi ciuperci normale sau hribi, cu mentiunea ca hribii pot fi putin mai tari daca sunt batrani. Exista intotdeauna varianta celor tinuti in ulei. Cine-i are, cine-i gaseste pe la vreo baba de prin Obor.

Pana una alta impatim si puiul in bucati, dezosam pieptul si pastram pulpele pentru o alta friptura. Carcasa cu oase cu tot o transformam intr-o cana de de supa/sos numai buna de pus peste un piure.

Prajim pieptul putin, 1 minut pe fiecare parte, in ulei gata incins, pastrand pielea pe el si prajind-o pana se rumeneste (daca nu ajunge un minut, mai lasati-l putin).

Pastele, fiind proaspete, au nevoie doar de 3 minute la fiert in apa sarata, si apoi toate astea merg in farfurie. Le aranjati cum vreti voi, important e sa nu uitati sa puneti cate putin din fiecare.

Ajuta la arome si cativa muguri sau flori de busuioc si putin piper proaspat rasinit.

Cam asta-i lucrarea de data asta. Pare ceva „simandicos” dar prepararea dureaza putin iar efectul este maxim.

Voie buna sa fie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *